субота, 5. јануар 2019.

Šarena oblanda na štrafte / domaće napolitanke - Kuhinja Sunčane Staze





U sezoni posnih slava svi krećemo u potragu za novim receptima za sitne kolače.
Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu oblandu, onda ste definitivno na pravom mestu.



Vrlo je jednostavna za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusna i dekorativna.
Čokoladna šarenda dvobojna oblanda na štrafte je vrhunska poslastica koja ispunjava sve kriterijume jednog savršenog kolača kako u pogledu izgleda tako i ukusa.
Vrlo dekorativna poslastica koja ne ostavlja ravnodušnim ljubitelje dobrog kolača.
Savršeni spoj čokolade, oraha i keksa, čini ovaj kolač posebnim.
Sa svojim prefinjenim ukusom i dekorativnim izgledom ovaj kolač je zauzeo počasno mesto u mojoj kuhinji.

Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj slavskoj trpezi.
Neka vaša slavska trpeza bude bogata i svečana!

 

Potrebno je:
- 300 ml vode
- 300 gr šećera
- 250 gr margatina
- 300 gr mlevenih oraha
- 300 gr mlevenog keksa
- 200 gr čokolade
- 2 kašike kakao-praha
- 1 velika oblanda


U šerpu na šporetu staviti 300 ml vode i 300 gr šećera da se kuva. Kad proključa po celoj površini dodati 250 gr iseckanog margarina.
Mešati kašikom da se margarin otopi pa skloniti sa šporeta.
Odmah dodati 300 gr mlevenih oraha i promešati kašikom.
Dodati i 300 gr mlevenog keksa pa mešati kašikom da se fil ujedini.
U mikrotalasnoj peći otopiti 200 gr čokolade.
Pola fila sjediniti sa čokoladom i dodati još dve kašike kakao-praha kako bi se pojačala boja tamnog fila.
Na dva lista velike oblande podeliti crni fil.
Premazati oblande na krupniju šaru.
Dobro poravnati obe kore pa preko fila zalepiti druga dva lista oblandi.
Na isti način uraditi i sa svetlim filom.
Zalepiti i zadnji list oblande tako da sitnija šara ide prema filu.
Preko oblande staviti pek-papir i opteretiti nekom težom knjigom.
Ostaviti tako da odstoji preko noći.
Sutradan seći na željene oblike.

  
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača u posnoj varijanti!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!










.

Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар