уторак, 10. јануар 2017.

POSNA KARAMEL OBLANDA

POSNA KARAMEL OBLANDA


 U sezoni posnih slava svi krećemo u potragu za novim receptima za sitne kolače.
Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu oblandu, onda ste definitivno na pravom mestu.
Vrlo je jednostavna za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusna i dekorativna.

  Čokoladna ferrero oblanda je vrhunska poslastica koja ispunjava sve kriterijume jednog savršenog kolača kako u pogledu izgleda tako i ukusa.
Vrlo dekorativna poslastica koja ne ostavlja ravnodušnim ljubitelje dobrog kolača.
Savršeni spoj čokolade, lešnika i keksa, čini ovaj kolač posebnim.
Sa svojim prefinjenim ukusom i dekorativnim izgledom ovaj kolač je zauzeo počasno mesto u mojoj kuhinji.

  Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj slavskoj trpezi.
Neka vaša slavska trpeza bude bogata i svečana!



Potrebno je:

-100 gr šećera

-100 ml vode


-200 gr margarina


-100 gr bele čokolade


-200 gr mlevenog keksa


-100 gr mlevenih oraha


-100gr crne čokolade


-2 kasike džema od šljiva


-2 lista "C" oblande presečene na pola(da se dobiju 4 lista)



 Ovde možete pogledati video recept => POSNA KARAMEL OBLANDA

Šećer karamelizovati do svetlo braon boje, pa dodati vodu i kuvati na tihoj vatri da se karamel otopi.Dodati margarin i belu čokoladu, pa i njih otopiti.

Skloniti sa vatre i dodati keks i orahe, i ostaviti da se ohladi.
U drugoj posudi otopiti crnu čokoladu, dodati dve kašike džema, pa skloniti sa vatre.
U to dodati tri kašike od već spremljenog fila i dobro promešati.
Odmah sipati izmedju dva lista oblande sa sitnije strane.

Na krupnijoj strani filovati ostatak oblande, tako da crni sloj bude u sredini.
Ostaviti kolač da se lepo stegne i ohladi (može i u frizideru), pa seći oštrim nožem ili skalpelom na štanglice.




Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!


Prijatno!


Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!











Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.