-Za korice:
- 600gr brasna
- 200gr secera u prahu
- 100gr otopljenog margarina
- 2 jaja
- 1 prasak za pecivo
- 1 casa kiselog mleka
-cokoladni fil:
- 8dcl mleka
- 6 kasika secera
- 2 pudinga od cokolade
- 1 kasika brasna
- 125gr margarina
-zuti fil:
-8dcl djusa
-8 kasika secera
-2 pudinga od vanile
-1 kasika brasna
-125 gr margarina
-glazura:
-150 gr cokolade
-6 kasika ulja
Prvo skuvati filove na klasican nacin,kada se ohlade dodati umuceni margarin.
Zamesiti testo od svih sastojaka i podeliti testo na pet delova.
Od pek- papira iseci pet listova dimenzija 25×30.
Razviti korice oklagijom pa prebaciti na pek- papir.
Na obrnutom plehu prebaciti koricu i peci na 200°,paziti da ostane bela.
Kad se korice ispeku,staviti ih jednu preko druge sa papirom,pokriti ih kuhinjskom krpom i sacekati da se ohlade.
Filovati korice naizmenicno crnim,pa zutim filom.
Poslednju koru preliti glazurom od cokolade.
Ostaviti pitu da odstoji jedan dan na hladnom mestu,pa onda rezati tankim ostrim nozem.
- 600gr brasna
- 200gr secera u prahu
- 100gr otopljenog margarina
- 2 jaja
- 1 prasak za pecivo
- 1 casa kiselog mleka
-cokoladni fil:
- 8dcl mleka
- 6 kasika secera
- 2 pudinga od cokolade
- 1 kasika brasna
- 125gr margarina
-zuti fil:
-8dcl djusa
-8 kasika secera
-2 pudinga od vanile
-1 kasika brasna
-125 gr margarina
-glazura:
-150 gr cokolade
-6 kasika ulja
Prvo skuvati filove na klasican nacin,kada se ohlade dodati umuceni margarin.
Zamesiti testo od svih sastojaka i podeliti testo na pet delova.
Od pek- papira iseci pet listova dimenzija 25×30.
Razviti korice oklagijom pa prebaciti na pek- papir.
Na obrnutom plehu prebaciti koricu i peci na 200°,paziti da ostane bela.
Kad se korice ispeku,staviti ih jednu preko druge sa papirom,pokriti ih kuhinjskom krpom i sacekati da se ohlade.
Filovati korice naizmenicno crnim,pa zutim filom.
Poslednju koru preliti glazurom od cokolade.
Ostaviti pitu da odstoji jedan dan na hladnom mestu,pa onda rezati tankim ostrim nozem.
Нема коментара:
Постави коментар