Pihtije
Potrebno je:
- 4 suve svinjske nogice
- 1 suva svinjska butkica
- 1 suvi svinjski rep
- malo soli
- krupno mlevena ljuta paprika
- beli luk
Dobro oprati vrucom vodom nogice, butkicu i rep.
Potopiti ih u hladnoj vodi da stoje. Vodu menjati svaka 2 do 3 sata. Sutradan kuvati pihtije.
U vecem loncu staviti nogice, butkicu i rep i naliti cistom vodom (onu vodu gde su prenocile baciti).
Ujutru staviti lonac da se kuva, i kuvati ceo dan na umereno jakoj temperaturi.
Lonac treba poklopiti da bude sto manje isparavanje.
Negde na polovini kuvanja skloniti lonac na kraj sporeta i sacekati da se izdvoji masnoca na povrsini. Kutlacom pokupiti svu masnocu sa povrsine i vratiti opet pihtije na kuvanje.
Proveriti da li je potrebno dodati so.
Uvece skloniti lonac sa sporeta i opet pokupiti svu masnocu sa povrsine.
Pihtije su kuvane ako se kosti odvajaju od mesa.
Procediti kroz cedaljku tecnost koja treba da bude oko 5-6 litara.
Odvojiti kosti od mesa, a meso sitno pokidati rukama.
Poredjati tanjire u koje treba sipati pihtije, uzimati kutlacom i puniti tanjire.
Kad se potrosi sva tecnos onda u svaki tanjir stavljati sitne komade mesa.
Sitno iseckani beli luk lepo rasporediti u svaki tanjir.
Pihtije ostaviti u hladnoj prostoriji da se stegnu.
Pre sluzenja pihtije iseci na kocke i posuti krupno mlevenom paprikom.
Potrebno je:
- 4 suve svinjske nogice
- 1 suva svinjska butkica
- 1 suvi svinjski rep
- malo soli
- krupno mlevena ljuta paprika
- beli luk
Dobro oprati vrucom vodom nogice, butkicu i rep.
Potopiti ih u hladnoj vodi da stoje. Vodu menjati svaka 2 do 3 sata. Sutradan kuvati pihtije.
U vecem loncu staviti nogice, butkicu i rep i naliti cistom vodom (onu vodu gde su prenocile baciti).
Ujutru staviti lonac da se kuva, i kuvati ceo dan na umereno jakoj temperaturi.
Lonac treba poklopiti da bude sto manje isparavanje.
Negde na polovini kuvanja skloniti lonac na kraj sporeta i sacekati da se izdvoji masnoca na povrsini. Kutlacom pokupiti svu masnocu sa povrsine i vratiti opet pihtije na kuvanje.
Proveriti da li je potrebno dodati so.
Uvece skloniti lonac sa sporeta i opet pokupiti svu masnocu sa povrsine.
Pihtije su kuvane ako se kosti odvajaju od mesa.
Procediti kroz cedaljku tecnost koja treba da bude oko 5-6 litara.
Odvojiti kosti od mesa, a meso sitno pokidati rukama.
Poredjati tanjire u koje treba sipati pihtije, uzimati kutlacom i puniti tanjire.
Kad se potrosi sva tecnos onda u svaki tanjir stavljati sitne komade mesa.
Sitno iseckani beli luk lepo rasporediti u svaki tanjir.
Pihtije ostaviti u hladnoj prostoriji da se stegnu.
Pre sluzenja pihtije iseci na kocke i posuti krupno mlevenom paprikom.
Нема коментара:
Постави коментар