Najmekši, najsočniji, kremast, mirisan, a tako jednostavan za pripremu, jednom rečju - savršen posni kolač.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Vrlo je jednostavan za pripremu, i za vrlo kratko vreme na stolu će te imati savršeni kolač - trostruki užitak!
Ovaj kolač možete uvrstiti u listu sitnih kolača, ako ga isečete na male štanglice ili male kocke.
Ovde možete pogledati video recept => Tri užitka - Sunčane staze
Za koricu je potrebno:
- 150 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika "kakao" praha
- 100 gr šećera
- 4 kašika pečenih mlevenih lešnika
- 50 ml ulja
- 150 ml vode
U sudu za mešenje staviti 150 gr brašna i jedan prašak za pecivo, pa promešati kašikom.
Dodati kašiku kakao-praha, 100 gr šećera i črtri kašike pečenih i samlevenih lešnjaka i dodro promešati kašikom.
Na kraju dodati 50 ml ulja i 150 ml vode, i lepo promešati kašikom da nema grudvica.
Smesa treba da bude dovoljno retka da može da se sipa u pleh za pečenje, ako je previše gusta, dodati još malo vode i dobro promešati.
Pleh dimenzija 25 × 35 cm obložliti papirom za pečenje, nauljati, sipati smesu i poravnjati.
Peći u zagrejanoj rerni na 180° oko 15 min, zavisno od rerne.
Za fil je potrebno:
- 1l sojinog mleka
- 300 gr šećera
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 250 gr margarina
- 100 gr čokolade
Od litre mleka odvojiti 1 dl, a ostatak staviti sa šećerom da se kuva.
Puding razmutiti u 1 dl mleka. Kad mleko sa šećerom proključa, skloniti ga sa ringle, dodati razmućeni puding, i mešati da se ne bi stvorile grudvice. Vratiti na ringlu, i kuvati do željene gustine.
Sklonitu fil sa šporeta, pa dodati iseckani margarin i mešati da se fil ujednači.
Fil podeliti na pola, pa u jednoj polovini dodati čokoladu i mešati da se čokolada otopi i lepo ujedini sa filom.
Sačekati da se filovi ohlade na sobnoj temperaturi pa filovati kolač.
Na tacnu staviti koricu, pa rasporediti žuti fil i lepo poravnjati.
150gr posnog keksa kratko potopiti u neki gazirani sok, može da posluži i neki čaj, i poređati preko žutog fila.
Svaki keks malo pritisnuti da se lepo spoji sa filom.
Preko keksa staviti crni fil i lepo poravnjati.
Za dekoraciju samleti 100gr propečenih lešnika.
Lešnike posuti preko kolača u debljem sloju.
Dobro ohladiti kolač u frižideru, a onda uživajte u ovom kremastom desertu!
Ulepšajte sebi dan ovom slatkom čarolijom!
Preporuka:
Ovaj kolač je dobar za ljude koji iz nekog razloga ne upotrebljavaju jaja.
Ukus je savršen, ne primećuje se da korica ne sadrži jaja.
Sojino mleko po želji možete zameniti kravljim, i dobićete mrsnu varijantu kolača.
Prijatno!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар