петак, 15. септембар 2017.

Top 10 Romantičnih komedija


Romantične komedije su filmovi koji imaju duhovit zaplet baziran na romantičnim idealima poput onog da je prava ljubav u stanju da prevaziđe većinu prepreka. Humor je u takvim filmovima najčešće verbalan ili situacioni.




1. Kako izgubiti dečka za deset dana (How To Lose a Guy In 10 Days (2003))



Metju Mekonahi igra mladog marketinškog menadžera, pravog ženskaroša. Da bi dobio veliku kampanju, on se sa svojim šefom kladi da može da natera ženu da se zaljubi u njega za samo deset dana. Sa druge strane je novinarka – tumači je Kejt Hadson – koja isto tako uspešno uređuje rubriku „Kako da…“ u popularnom ženskom časopisu „Composure“. Ona od svoje urednice dobija zadatak da napiše članak „Kako izgubiti dečka za deset dana“ i potpuno proživi pomenutu temu. Pogađate, ubrzo se menadžer i novinarka sreću, ne sluteći šta je sudbina zakuvala za njih.

Uloge: Kejt Hadson, Metju Mekonahi, Ketrin Han, Eni Paris, Adam Goldberg, Tomas Lenon

2. Šta žene žele (What Women Want, 2000)




Nik Maršal (Mel Gibson) je marketinški stručnjak iz Čikaga, pomalo šovinističkih razmišljanja.
Zbog bahatosti i neodgovornog načina života propao mu je brak, a petnaestogodišnja ćerka Aleks, koja se priprema za matursko veče, misli o njemu sve najgore.
U marketinškoj u kojoj radi otvoreno je mesto kreativnog direktora, na koje i on preferira.
Ali generalni direktor tu funkciju dodeljuje inteligentnoj i sposobnoj poslovnoj ženi (Helen Hant), koja je iz konkurentske kompanije prešla u njihovu, kao stručnjak za ženski deo tržišta, koji stalno beleži porast.
Nik pokušava da osmisli reklame za tipično ženske proizvode, a pri pokušaju da uđe u njihovu psihu, doživljava nesreću nakon koje postaje sposoban da čuje sve ono što žene žele i misle - pa čak zna o čemu razmišljaju i ženke pudlice.
 

Uloge: Mel Gibson, Helen Hant


3. Stigla vam je pošta (You've Got Mail (1998))




 


Ketlin Keli je vlasnica jedne lokalne knjižarice koja godinama postoji u njenom kraju, a Džo Foks je veliki magnat i vlasnik lanaca moderno opremljenih knjižara, koji bi ceo svet da pretvori u veliki tržni centar. Njih dvoje su direktni suparnici u poslu, ali su i srodne duše, mada to ne znaju.

Naime, svako veče, njih dvoje razmenjuju mejlove, ona pod nadimkom "Shopgirl", a on pod nadimkom "NY152". Preko mejlova se savršeno razumeju, ne sluteći da se svako od njih dopisuje sa svojim najvećim neprijateljem.


Uloge: Meg Rajan, Tom Henks

4. Tuđe slađe (Something borrowed (2011))

 



Dok se približava proslavi tridesetog rođendana Rachel White ne može da se otme utisku da joj život nije ispao onakav kakvom se nadala. Zaposlena je u prestižnoj advokatskoj firmi, ali radi prekovremeno za šefa tiranina. Njena najbolja prijateljica iz detinjstva Darcy je prekrasna i puna života, ali kad se na rođendanskom slavlju pojavi i flertuje sa svojim zgodnim verenikom, to samo podseti Rachel da će ona i ove večeri, baš kao i svake druge, kući ići sama.

Ovoga puta međutim, ipak ne ispadne tako. Narednog jutra Rachel se budi pored Darcynog verenika Dexa, kojeg poznaje još iz studentskih dana. Oboje su zgroženi i ne shvataju kako su mogli dopustiti da se tako nešto dogodi. Pokušavaju da zaborave nesretni događaj, ali kako se venčanje približava, Rachel počinje da shvata da to ipak nije bila greška, i da Darcy nije prijateljica kakvom ju je smatrala. Rachel je prisiljena da bira između najbolje prijateljice i ljubavi svog života.

Uloge: Kejt Hadson, Džinifer Gudvin, Džon Krasinski, Kolin Eglsfild


5. Ta luda ljubav (Crazy, Stupid, Love (2011))



Kal Viver saznaje da ga žena Emili vara sa kolegom i odlučuje da se razvede. Seli se u svoj stan i očajan, večeri provodi napijajući se u raznim barovima. Jedne večeri upoznaje Džejkoba, mladog ženskaroša koji mu obećava da će ga naučiti kako da osvoji žene i spava sa kojom god poželi. Ubrzo upoznaje Kejt, koja radi kao učiteljica i nakon njenog neuverljivog prenemaganja njih dvoje spavaju zajedno. Kalova situacija se popravlja i on shvata da zaista može da bude sa kojom hoće, sve dok jednog dana u školi ne sretne Emili.


Uloge: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore




6. Marli i ja (Marley & Me (2008))
 



"Marli i ja" je filmska adaptacija romana Džona Grogana koji se već dve godine nalazi u vrhu svih svetskih bestseler lista. Marli je žuti labrador koga su usvojili Grogan i njegova žena. Želeli su da mu pruže topli dom, pažnju i ljubav, ali pas se pokazao kao veoma nestašan. Ovo je topla priča o neočekivanim prijateljima i podršci koju u životu dobijamo s različitih strana. Najdirljivija i najgledanija komedija.


Uloge: Oven Vilson, Dženifer Aniston, Alan Arkin, Erik Dejn, Ketlin Tarner


7. Gola istina (The Ugly Truth, 2009)




Abby Richter (Katherine Heigl) je producent  jutarnje televizijske emisije čija je potraga za gospodinom Savršenim rezultirala time da je i dalje sama. Ali Abby će doživeti grubo otrežnjenje kad se njeni šefovi udruže s Mikeom Chadwayom (Gerard Butler), nesvakidašnjom ličnošću s lokalne televizije koji ce otkriti golu istinu o tome čime se vode muškarci i žene u potrazi za „boljom polovinom".

Uloge: Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner

8. Moja nazovižena  (Just Go with It (2011))

 



Deni (Adam Sendler) je uspešni plastični hirurg koji se pretvara da je u nesrećnom braku kako bi smuvao žene. Kada konačno upozna devojku (Bruklin Deker) za koju veruje da je žena njegovih snova, ne koristi svoj metod na njoj, ali ona ubrzo pronalazi njegovo odelo za venčanje. U strahu od otkrivanja istine, on joj kaže da se razvodi, a ona zahteva da se upozna s njegovom uskoro-bivšom-ženom. On moli svoju asistentkinju Ketrin (Dženifer Eniston) da glumi njegovu ženu kako bi potvrdio svoju priču, ali jedna laž vodi drugoj, pa u priču bivaju uvučena i Ketrinina deca, a sve se završava putovanjem na Havaje koje će im svima promeniti živote.

Uloge: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Nick Swardson, Brooklyn Decker



9. Život kao takav (Life as We Know It (2010))


 Holi Berenson (Ketrin Hejgl) je ugostiteljka čija je karijera u usponu, a Erik Meser (Džoš Duhamel) je direktor jednog sportskog medija koji obećava. Posle katastrofalnog prvog sastanka, jedino što imaju zajedničko jeste da se ne dopadaju jedno drugom i da vole svoje kumče Sofi. Kad Sofini roditelji poginu u tragičnoj nesreći, Hori i Erik dobijaju vest da su izabrani za Sofine staratelje. Pošto iznenada postaju sve što Sofi ima, Holi i Meser su prinuđeni da sve svoje razlike ostave po strani. Prilagođavanje i snalaženje u novim životnim okolnostima neće biti lako, ali negde između pretrpanih dnevnih rasporeda i drastičnih promena životnog stila, Erik i Holi moraće da nađu zajedničku osnovu za život pod istim krovom i izbore se sa životnim teškoćama.

Uloge: Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas, Christina Hendricks, Hayes MacArthur


10.  Zamena (The Switch (2010))

 

Kassie je pametna i zabavna žena koja odluči da je vreme za trudnoću – čak i ako to mora učiniti sama… Uz malu pomoć šarmantnog donatora Rolanda (Patrick Wilson). Međutim, njeni planovi odu u potpuno krivom smeru zbog zamene donatora u zadnji čas… Zamene koja će se otkriti tek za sedam godina.

Uloge: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Patrick Wilson, Jeff Goldblum, Juliette Lewis, Thomas Robinson


Нема коментара:

Постави коментар