четвртак, 14. септембар 2017.

Preslatki štenci



"Mi dajemo psima naše slobodno vreme, raspoloživo mesto i višak ljubavi. Zauzvrat, psi nama daju sebe cele - to je najbolja pogodba koju je čovek ikada sklopio."


 Ljubitelji pasa najviše cene pse zbog njihove inteligencije, a događaji u kojima pas učestvuje i snalazi se u životu i pokazuju da su oni visoko inteligentne životinje. Psi, kao i ljudi su visoko društvena bića i ova sličnost ih je vremenom zbližila. Ova sličnost je omogućila psima jedinstvenu poziciju u životu čoveka. Psi su društvene životinje, ali karakter i ponašanje može da varira od rase do rase.

Evo i neke izreke o psima... ♥ 

"Čovekov jedini potpuno nesebičan prijatelj u ovom sebičnom svetu, jedini koji ga nikad ne napušta, jedini koji se nikad neće pokazati nezahvalnim i koji ga nikad neće izdati jest njegov pas. On će stajati verno uz njega u bogatstvu i u siromaštvu, u dobru i u zlu. Spavaće na hladnom tlu, na ledenom vetru i snegu samo da bude uz svoga gospodara. Lizaće ruku koja mu ne može ponuditi hranu, lizaće rane koje nastaju u dodiru s okrutnošću sveta. Čuvaće svog siromašnog gospodara kao kralja. Ostaće uz njega i kad ga svi drugi napuste.”

"Moj cilj u životu je da budem onoliko dobar koliko moj pas misli da jesam."

"Ne postoji bolji psihijatar na svetu od šteneta koji vam liže lice"

 "Pas vam iskazuje duboko poverenje, zato se lako dogodi da ostane izigran i prevaren."

"Onaj savršeno nesebičan prijatelj, jedini koga čovek može imati na ovom sebičnom svetu, onaj koji ga nikad ne napušta, onaj koji nikad nije nezahvalan i neiskren, to je njegov pas." 

“Pas je jedini na svetu koji voli više vas nego samoga sebe.”





Нема коментара:

Постави коментар