четвртак, 21. септембар 2017.

KINEZI - uštipci od mlevenog mesa

 
Pripremanje hrane tokom leta zahteva dodatni napor, zato treba birati recepte koji se brzo pripremaju ali da zadrže bogatstvo ukusa.
Bilo da ih spremate za doručak ili večeru, mesni uštipci su uvek dobar, pravi izbor.
Recept je vrlo jednostavan, i ne zahteva mnogo angažovanja u kuhinji.
Za kratko vreme na stolu će te imati ukusan obrok, a vrlo jednostavan za pripremu.


Potrebno je:
-300gr mlevenog mesa
-2 jaja
-1 manja glavica crnog luka (sitno iseckana)
-5 kašika brašna
-1 prašak za pecivo
-1 kašika mlevene paprike
-1 kesica origana
-1 kašika mešavine biljnog začina
- malo mlevenog bibera
- so po ukusu
-200ml vode

- svinjska mast za prženje


 U posudu staviti meso i jaja i dobro umutiti viljuškom.
Sitno iseckati glavicu crnog luka i dodati u posudu sa mesom i lepo promešati viljuškom.
Zatim dodati brašno, mlevenu papriku, mešavinu biljnog začina, kesicu origana, kesicu praška za pecivo, malo pobiberiti, malo posoliti, i sve lepo promešati.
Postepeno dodati 200ml vode i mešati da smesa postane ujednačena.
Staviti u frižideru pola sata da odstoji.
U tiganju ugrejati svinjsku mast.
Kašikom zahvatati uštipke i spuštati u tiganju.
Pržiti uštipke sa obe strane da lepo porumene na srednjoj temperaturi.
Vaditi ih na papirnom ubrusu da bi se uklonila višak masnoća.
Poslužiti ih uz krompir-pire i sezonsku salatu.

Ovakvi recepti su ponekad pravo rešenje i za one manje vešte u kuhinji.
Svaka prava domaćica ima svoju tajnu kako da napravi dobar doručak, a da ne provede mnogo vremena u kuhinji.
Kuvajte sa uživanjem!
I doručak možete učiniti posebnim!
Prijatno!





Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар