четвртак, 21. септембар 2017.

Složenac od povrća - pun tanjir vitamina

 
Kako pripremiti složenac?
Veoma jednostavno, a izgleda veoma prefinjeno!
Jesen je darežljiva!
Donosi nam pravo bogatstvo najrazličitijih boja.
Bašte su pune svežeg i raznobojnog povrća.
Ako imate svoju baštu gde možete da uberete sveže povrće za ovo jelo "složenac od povrća", ulepšaćete sebi jedan sasvim običan dan, i uživaćete svim čulima!!!




Potrebno je:
- jedna duža mlada tikvica
- jedan plavi patlidžan
- jedna manja glavica crnog luka
- četri paprike u raznim bojama
-5 crvena paradajza
-50ml ulja

Za umak je potrebno:
- jedna veća glavica crnog luka (oko 200gr)
- 4-5 crvena paradajza (oko 500gr)
- 2 čena belog luka
- so, mešavina suvog biljnog začina, malo mlevenog bibera, kesica origana



 Prvo pripremiti umak.
Veću glavicu crnog luka očistiti i sitno iseckati.
U tiganju na malo ulja pržiti luk da postane staklast.
500gr paradajza oprati, oljuštiti i iseckati na kocke pa dodati u tiganju da se prži.
Kad sva voda ispari, dodati dva čena belog luka sitno iseckana.
Posoliti, pobiberiti, dodati malo mešavine suvog začina i malo origana.
Sve pržiti jos jedan minut, pa umak sipati u vatrostalnom pekaču.
Lepo ga rasporediti po celom pekaču.



Povrće oprati i narezati na krugove.
Povrće poredjati u kolone, prvo sa strane u pekaču a onda popuniti prazan prostor u sredini.
Odozgo malo posoliti, malo posuti mlevenim biberom, malo origanom i poprskati preostalim uljem.
Prekriti alu-folijom, i peći na 200°C sat vremena, onda skinuti foliju i peći jos 15 minuta.

Neka vaša septembarska trpeza bude bogata jesenjim bojama!
Prijatno!





Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар