- 250ml mleka
- 250ml vode
- kocka kvasca
- 2 soljice ulja
- 2 kasike sirceta
- 1kg brasna
- secer
- so
- parce margarina
Ovde možete pogledati video recept => PEKARSKE KIFLE
U toploj vodi staviti kvasac, kasicicu secera i malo brasna da nadodje.
Dodati ulje, sirce, kasicicu soli, kasiku secera, toplog mleka i brasna.
Zamesiti glatko testo i podeliti na 24 loptice.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i urolati u kiflicu.
Redjati u podmazanom plehu(margarinom).
Kiflice se mogu puniti (slane - sirom,ili virslom) (slatke - djemom, ili eurokremom) a mogu biti i prazne.
Ostaviti da stoje u toploj sobi oko1,5 - 2 sata da narastu.
Na svakoj kifli staviti komadice margarina.
Peci u zagrejanoj rerni na 220° dok lepo porumene. Vruce kifle premazati uljem.
- 250ml vode
- kocka kvasca
- 2 soljice ulja
- 2 kasike sirceta
- 1kg brasna
- secer
- so
- parce margarina
Ovde možete pogledati video recept => PEKARSKE KIFLE
U toploj vodi staviti kvasac, kasicicu secera i malo brasna da nadodje.
Dodati ulje, sirce, kasicicu soli, kasiku secera, toplog mleka i brasna.
Zamesiti glatko testo i podeliti na 24 loptice.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i urolati u kiflicu.
Redjati u podmazanom plehu(margarinom).
Kiflice se mogu puniti (slane - sirom,ili virslom) (slatke - djemom, ili eurokremom) a mogu biti i prazne.
Ostaviti da stoje u toploj sobi oko1,5 - 2 sata da narastu.
Na svakoj kifli staviti komadice margarina.
Peci u zagrejanoj rerni na 220° dok lepo porumene. Vruce kifle premazati uljem.
Нема коментара:
Постави коментар