Bela pita
Za kore:
- 150 gr margarina
- 150 gr secera u prahu
- 1 jaje
- 1prasak za pecivo
- 3 kasike kiselog mleka
- 400 gr brasna
Za fil:
- 600 ml mleka
- 10 kasika brasna
- 250 gr secera u prahu
- 250 gr margarina
- 5 vanilna secera
Prvo skuvati fil i ostaviti da se ohladi. Dodati umuceni margarin i vanilni secer.
Rastopiti margarin, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Podeliti testo na tri dela.
Od pek-papira iseci tri lista velicine 25×35cm.
Razviti kore i prebaciti ih na pek-papir.
Peci korice na obrnutom plehu da ostanu bele boje na 180°.
Pecene korice staviti sa pek-papirom jednu preko druge i pokriti kuhinjskom krpom.
Kad se korice ohlade, filovati hladnim filom.
Premazati i zadnju koru tanko filom i posuti mlevenim orasima.
Zadnja kora moze da ostane bez fila, pa posuti prosejanim secerom u prahu.
Ostaviti pitu da prenoci na hladnim mestu, pa seci tankim ostrim nozem.
Pita je ukusnija kada odstoji jedan dan.
Za kore:
- 150 gr margarina
- 150 gr secera u prahu
- 1 jaje
- 1prasak za pecivo
- 3 kasike kiselog mleka
- 400 gr brasna
Za fil:
- 600 ml mleka
- 10 kasika brasna
- 250 gr secera u prahu
- 250 gr margarina
- 5 vanilna secera
Prvo skuvati fil i ostaviti da se ohladi. Dodati umuceni margarin i vanilni secer.
Rastopiti margarin, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Podeliti testo na tri dela.
Od pek-papira iseci tri lista velicine 25×35cm.
Razviti kore i prebaciti ih na pek-papir.
Peci korice na obrnutom plehu da ostanu bele boje na 180°.
Pecene korice staviti sa pek-papirom jednu preko druge i pokriti kuhinjskom krpom.
Kad se korice ohlade, filovati hladnim filom.
Premazati i zadnju koru tanko filom i posuti mlevenim orasima.
Zadnja kora moze da ostane bez fila, pa posuti prosejanim secerom u prahu.
Ostaviti pitu da prenoci na hladnim mestu, pa seci tankim ostrim nozem.
Pita je ukusnija kada odstoji jedan dan.
Нема коментара:
Постави коментар