Sigurna sam da svako od vas ima bar jedan svoj recept za burek sa mesom.
Ovo je idealni recept za one koji vole domaći burek, a nemaju puno vremena da sami naprave kore.
Iako je ovaj burek napravljen od gotovih kora, savršenog je ukusa i prelepog izgleda.
Zbog posebnog i neobičnog načina oblikovanja ovaj burek izaziva pravo oduševljenje kada se iznese na sto. Iako deluje da ima puno posla oko izrade, priprema je vrlo jednostavna.
Idealan je za sve vrste svečanosti, porodična okupljanja i slavlja.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je burek ispao, ako se i vama recept sviđa slobodno ga isprobajte.
Potrebno je:
- 1/2 kg gotovih tankih kora
- 600 gr mlevenog mesa
- 400 gr samlevenog crnog luka
- 1 dl ulja
- 1 kašičica soli
- mlevenog bibera po ukusu
Za premazivanje je potrebno:
- 2 jaja
- 100 gr brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 prašak za pecivo
- 250 ml jogurta
U tiganju na šporetu dodati 1 dl ulja i 400 gr samlevenog ili sitno iseckanog crnog luka.
Na tihoj vatri upržiti luk da postane staklast.
Dodati 600 gr mlevenog mesa, 1 kašičicu soli i mlevenog bibera po ukusu.
Upržiti lepo meso i skloniti tiganj sa šporeta.
100 gr brašna , 1/2 kašičice soli i 1 prašak za pecivo pomešati u jednoj posudi.
U sudu za mućenje dodati 2 jaja i umutiti mikserom.
Kad jaja pobele, postepeno sipati 250 ml jogurta i dalje mutiti mikserom.
Dodati brašno, i lagano umutiti.
Na radnu površinu raširiti jednu koru.
Preko kore poprskati sa jednom kašikom žutog fila.
Silikonskom četkom lepo rasporediti fil po celoj površini kore.
Preko nje raširiti drugu koru.
I nju premazati jednom kašikom žutog fila.
Na jednom kraju rasporediti 3 kašike mesa.
Uviti rolat i dobro zatezati da bi meso ostalo u jednoj celini.
Na isti način napraviti 10 rolata.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Jenu koru raširiti na papiru za pečenje.
Premazati je jednom kašikom žutog fila.
Preko te kore raširiti drugu koru.
I nju premazati žutim filom.
Na sredini pleha poređati 4 rolata jedan pored drugog.
Premazati žutim filom.
Preko ove rolate staviti tri rolata formirajući piramidu.
I njih premazati žutim filom.
Poređati dva rolata.
I njih premazati žutim filom.
Na vrhu piramide staviti jedan preostali rolat.
I njega premazati žutim filom.
Celu piramidu prekriti jednom korom.
Opet premazati žutim filom.
Podići krajeve kora koje leže u plehu i prilepiti ih uz piramidu.
Premazati žutim filom da se krajevi lepo zalepe.
Poprskati celu piramidu sa 3 kašike ulja.
Silikonskom četkom dobro utrljati ulje.
Piramidu peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta zavisno od rerne.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ova pita ispala, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neka jela privuku vašu pažnju izgledom, neka jela ukusom, a neka jela zato što su savršena u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Ovde možete pogledati video recept.
.
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima
Нема коментара:
Постави коментар