понедељак, 28. јануар 2019.

Ledene jabuke / brzi kolač sa jabukama - Kuhinja Sučane Staze



Vrlo dekorativna poslastica koja ne ostavlja ravnodušnim ljubitelje dobrog kolača.
Savršeni spoj jabuka, cimeta i keksa, čini ovaj kolač posebnim.
Sa svojim prefinjenim ukusom i dekorativnim izgledom ovaj kolač je zauzeo počasno mesto u mojoj kuhinji.




Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj  trpezi.
Potrebno je:
- 1 kg jabuka
- 400 ml vode
- 200 gr šećera
- 2 pudinga sa ukusom pavlake
- 2 dl vode
- 1 kesica cimeta
- 2 kesice šlaga
- 600 gr keksa

Jabuke oprati i oljuštiti.
Izrendati ih na krupnu stranu.
Sipati rendane jabuke u šerpu, pa dodati 400 ml vode, 200 gr šećera i staviti da se kuvaju 10 minuta.
U drugoj posudi razmutiti dva pudinga sa ukusom pavlake sa 2 dl vode.
Nakon 10 minuta kuvanja dodati razmućeni pudin i skuvati fil.
Kuvati još 2 minuta uz neprestano mešanje.
Skloniti šerpu sa šporeta i dodati jednu kesicu cimeta.
Kolač oblikovati u pleh dimenzija 23x33 cm.
Na dnu kalupa poređati jedan red keksa.
Preko keksa sipati polovinu vrućeg fila.
Poravnati fil i odmah poređati drugi red keksa.
Preko keksa odmah sipati preostalu polovinu vrućeg fila.
Poravnati fil i poređati odmah treći red keksa.
Kolač ostaviti da se dobro ohladi.
Umutiti 2 kesice šlaga i premazati ohlađeni kolač.
Preko kolača posuti kakao-prah kao dekoraciju.
Poslužiti dobro ohlađeni kolač.







Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!


Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!


Prijatno!




.


Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар