понедељак, 28. јануар 2019.

Pamuk pogačice / najmekše pogačice na svetu punjene sirom - Kuhinja Sunč...

Ima li šta lepše, nego kad kuhinja zamiriše na pogačice koje se upravo peku?
Pored svog dekorativnog izgleda ove pogačice su i fenomenalnog ukusa, sočne i mekana kao pamuk.
Prefinjenost ukusa ne dolazi slučajno, ona je rezultat potpune posvećenosti svakom i najmanjem detalju.



Potrebno je :
- 200 ml toplog mleka
- kockica svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 900 gr brašna
- 200 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 2 jaja
- 1 kašika soli
- 400 gr tvrdog sitnog sira

U malu šerpicu dodati 200 ml toplog mleka, jednu kockicu svežeg kvasca, 2 kašike šećera, malo brašna, promešati i sačekati desetak minuta da se kvasac aktivira.
U sudu za mešenje sipati polovinu pripremljenog brašna, dodati aktivirani kvasac, 200 ml jogurta, 200 ml ulja, jedno jaje i plus jedno belance.
Preostalo žumance ostaviti sa strane za premazivanje pogačica.
Dodati jednu kašiku soli i zamesiti testo uz postepeno dodavanje preostalog brašna.
Testo će biti lepljivo i mekano.
Testo pokriti krpom i ostaviti sat vremena da naraste.
Radnu površinu malo namazati uljem.
Testo premesiti i izvaditi na radnu površinu.
Testo podeliti na 16 jednakih delova.
Svaki deo oblikovati u lopticu.
Svaku lopticu rastanjiti rukama, jednu kašiku sitnog sira staviti na sredinu i oblikovati testo u lopticu.
Loptice ređati u pleh koji treba obložiti papirom za pečenje.
Praviti veći razmak između pogačica, da prilikom pečenja ne bi izgubile svoj oblik.
Ostaviti pogačice pola sata da nadolaze.
Umutiti jedno žumance sa 2 kašike mleka i premazati pogačice.
Pogačice posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 15 minuta, zavisno od rerne.
Pogačice su i sutradan mekane kao pamuk.


Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!


Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!


Prijatno!







Ovde možete pogledati video recept!

.

Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар