недеља, 27. јануар 2019.

Najbolji Bounty kolač / Sočne Kokos Štanglice - Kuhinja Sunčane Staze


Ovo je kolač koji je bar desetak puta napravljen u mojoj kuhinji, i uvek mu se iznova obradujemo.
Deca ga obožavaju, zamotaju štanglicu u parče alu folije, i dok jedu govore da jednu najleši kolač na svetu, lepši čak i od kupovnog.
Kolač je zaista savršen, ima sve kvalitete najlepšeg kolača, mekoću, svežinu i posle nekoliko dana.
Spoj kokosa, kakao-praha, bele čokolade, debeli sloj crne čokolade čini ovaj kolač neodoljivim. Uvek imate porebu da uzmete još jednu štanglicu, što zbog ukusa, što zbog izgleda.






Potrebno je za fil:
- 7 kašika griza
- 1 l mleka
- čaša od 2 dl šećera
- 100 gr bele čokolade
- 200 gr kokosa

Za patišpanj je potrebno:
- 2 jaja
- 150 gr šećera
- 1 dl ulja
- 2 dl mleka
- 200 gr brašna
- 2 kašike kakao-praha
- 1 prašak za pecivo od 10 gr

Za glazuru je potrebno:
- 200 gr čokolade
- 6 kašika ulja

jednu posudu ili veću šolju sipati sedam kašika griza.  
Od jedne litre mleka uzeti malo, dodati u šolju i razmutiti griz.
Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati čašu šećera od 2 dl i staviti da se kuva.
Kad mleko proključa dodati razmućeni griz i neprestano mešati da ne bi zagorelo.
Kad se griz bude skuvao, šerpu skloniti sa šporeta i dodati 100 gr bele čokolade za kuvanje.
Mešati da se čokolada otopi. 
Dodati 200 gr kokosa, promešati dobro da se fil lepo ujedini i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.
U sudu za mućenje dodati dva cela jaja i 150 gr šećera.
Mutiti mikserom dok smesa ne pobeli.
Dodati 1 dl ulja i dalje mutiti mikserom.
Dodati i 2 dl mleka i kratko umutiti mikserom.
200 gr brašna , dve kašike kakao-praha i jedan prašak za pecivo prosejati i dodati u sudu za mućenje.
Lagano umutiti mikserom najmanjom brzinom.
Pleh dimenzija 23x33 cm dobro podmazati uljem.
Sipati polovinu testa u pleh.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 5 minuta. 
Izvaditi pleh iz rerne i preko patišpanja rasporediti fil od griza.
Lepo poravnati fil.
Preko fila rasporediti drugu polovinu testa.
Peći još 20 minuta na 180 stepeni.
Kolač obavezno testirati drvenom čačkalicom da li je pečen.
200 gr čokolade za kuvanje i 6 kašika ulja otopiti na umerenoj temperaturi. 
Otopljenu čokoladu preliti preko kolača.
Pleh lagano izlupkati o sto da bi glazura postala glatka i sjajna.
Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi pa onda seći oštrim tankim nožem, da se glazura ne bi oštetila.
Kolač ohladiti u frižideru pa poslužiti. 


Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!


Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!


Prijatno!












Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар