среда, 30. јануар 2019.

Lažna lenja pita - Kuhinja Sunčane Staze


Vrlo dekorativna poslastica koja ne ostavlja ravnodušnim ljubitelje dobrog kolača.
Savršeni spoj jabuka, cimeta i patišpanja, čini ovaj kolač posebnim.
Sa svojim prefinjenim ukusom i dekorativnim izgledom ovaj kolač je zauzeo počasno mesto u mojoj kuhinji.




Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj  trpezi.

Potrebno je:
- 1200 gr jabuka
- 1 čaša od 2 dl šećera
- 5 kašika griza
- 10 gr cimeta
- 3 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 2 dl ulja
- 2 dl mleka
- malo šećera u prahu za posipanje


1200 gr jabuka oprati i oljuštiti.
Izrendati jabuke na krupnu stranu.
U šerpu na šporetu dodati izrendane jabuke i jednu čašu šećera.
Izdinstati jabuke da ispari tečnost.
Skloniti sa šporeta i dodati 5 kašika griza i 10 gr cimeta.
Dobro promešati da se sve lepo ujedini.
3 čaše brašna i jedan prašak za pecivo pomešati i ostaviti sa strane.
U sudu za mućenje dodati 4 jaja i jednu čašu šećera.
Dobro umutiti mikserem da jaja pobele.
Dodati 2 dl ulja i 2 dl mleka i još malo umutiti mikserom.
Dodati brašno i lagano umutiti.
Pleh dimenzija 23x33 cm namazati dobro uljem.
Sipati polovinu testa i lepo poravnati.
Peći 10 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Izvaditi iz rerne i preko patišpanja poređati jabuke.
Jabuke lepo poravnati pa preko njih sipati drugu polovinu testa.
Poravnati testo i vratiti pleh  da se kolač peče još pola sata.
Testirati kolač da li je pečen drvenom čačkalicom.
Ohlađeni kolač iseći i posuti šećerom u prahu.







Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!


Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!


Prijatno!



.

Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар