O ovoj piti ne treba puno govoriti... jednostavna, mirisna, sočna...ma vole je svi... i deca i odrasli!
Potrebno je:
- 500 gr gotovih kora
- 400 ml kiselog mleka
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 5 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika brašna
- 300 gr zrelog kravljeg sira
Najpre kore razlistati i stavljati jednu preko druge.
Od razlistanih kora formirati rolat.
Uzeti dasku za sečenje i oštar nož pa izrezati rolat na trake na širinu od jednog centimetra.
Isečene trakice opet dobro razlistati rukama.
U sudu za mućenje staviti 5 celih jajeta.
Kratko ih umutiti mikserom.
Dodati 100 ml ulja, 400 ml kiselog mleka, 200 ml jogurta i dobro promešati .
300 gr tvrdog kravljeg sira usitniti viljuškom.
Usitnjeni sir dodati u umućena jaja i promešati viljuškom.
Jednu kašiku brašna pomešati sa praškom za pecivo, to dodati u fil ipromešati da se svi sastojci ujedine.
Uzeti dublju tepsiju prečnika 30 cm koju ne treba nikako podmazati.
U nju ubaciti jedan deo iseckanih i razlistanih trakica.
Preko njih sipati malo fila.
Rukama podizati kore da se što više natope filom.
Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal.
Odozgo pitu posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta da pita lepo porumeni.
Pečenu pitu izvaditi iz rerne i odmah okrenuti tepsiju naopako, i postaviti na četri šoljice da tako odmara najmanje pola sata.
U tome je fora da pita ostane vazdušasta , mekana kao sunđer.
Pita je mekana kao duša i sutradan.
Jednako je ukusna i topla i kad se ohladi.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ova pita ispala, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neka jela privuku vašu pažnju izgledom, neka jela ukusom, a neka jela zato što su savršena u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
.
Sve
fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i
isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i
tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o
autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар