четвртак, 27. децембар 2018.

Šarena voćna oblanda - Kuhinja Sunčane Staze


U sezoni posnih slava svi krećemo u potragu za novim receptima za sitne kolače.
Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu oblandu, onda ste definitivno na pravom mestu.
Vrlo je jednostavna za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusna i dekorativna.


 
Šarena voćna  oblanda je vrhunska poslastica koja ispunjava sve kriterijume jednog savršenog kolača kako u pogledu izgleda tako i ukusa.
Vrlo dekorativna poslastica koja ne ostavlja ravnodušnim ljubitelje dobrog kolača.
Savršeni spoj čokolade, oraha, keksa i domaćeg džema od šljiva čini ovaj kolač posebnim.
Sa svojim prefinjenim ukusom i dekorativnim izgledom ovaj kolač je zauzeo počasno mesto u mojoj kuhinji.

Ovo je kolač koji među prvima nestaje sa tanjira.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj slavskoj trpezi.
Neka vaša slavska trpeza bude bogata i svečana!



Potrebno je:
- 2 lista male odlande
- 400 gr džema od šljiva
- 1 dl vode
- 150 gr šećera
- 125 gr margarina
- 100 gr čokolade
- 150 gr mlevenih oraha
- 100 gr mlevenog keksa
- 250 gr četvrtastog celog keksa


U šerpu na šporetu sipati 1 dl vode, dodati 150 gr šećera i mešati da se otopi na srednjoj temperaturi.
Kad voda proključa dodati 125 gr margarina iseckanog sobne temperature.
Mešati da se margarin brže otopi.
Dodati 100 gr izlomljenečokolade i mešati da se otopi.
dodati 150 gr mlevenih oraha i promešati kašikom.
Dodati 100 gr mlevenog keksa, promešati i skloniti šerpu sa šporeta.
2 mala lista oblande premazati sa 400 gr džema od šljiva.
Preko jednog lista oblande poređati keks, lagano pritiskati rukom da se lepo zalepi.
Celu količinu fila isipati preko keksa, lepo rasporediti i poravnati.
Poredđati još jedan red keksa, lagano pritiskajući da se lepo zalepi.
Preko keksa zalepiti drugi list premazane oblande.
Oblandu prekriti pek-papirom i opteretiti nekom knjigom da tako odstoji preko noći.
Seći tankim oštrim nožem ili skalpelom.



Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača u posnoj varijanti!


Prijatno!


Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!


















Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.










2 коментара: