Za ovu prelepu i ukusnu proju (ili projaru), ne treba vam puno sastojaka niti puno vremena za pripremu.
Ovo je najbolji i najjednostavniji recepr za proju koji uvek uspe, čak i početnicima.
Lako se priprema, a ukus je fantastičan, i sutradan je mekana kao sunđer.
Ovo starinsko jelo obogaćeno sirom uz čašu kiselog mleka je odličan doručak.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 100 ml ulja
- 400 ml jogurta
- 250 gr kukuruznog brašna
- 10 gr praška zapecivo
- kašičica soli
- 200 gr kravljeg sira
Rernu uključiti da se greje na 200 stepeni.
Za to vreme pripremiti testo.
U posudu za mućenje polupati četri jaja.
Dobro ih umutiti ručno žicom, nije potrebno mutiti mikserom.
Dodati 100 ml ulja i 400 ml jogurta, pa i to umutiti žicom.
Posebno pomešati suve sastojke.
U 250 gr kukuruznog brašna dodati 10 gr praška za pecivo i jednu kašičicu soli.
Izmešati dobro kašikom pa sve to dodati u umućena jaja.
Ujediniti sve sastojke žicom da nema grudvica.
200 gr kravljeg sira usitniti viljuškom pa dodati u posudu sa testom.
Tepsiju prečnika 24 cm dobro podmazati uljem i posuti brašnom.
Sipati pripremljeno testo i lepo poravnati.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta da lepo porumeni.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!
Ovde možete pogledati video recept:
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар