Potrebno je:
-300 gr mlevenog svinjskog mesa
-200 gr pirnča
-800 gr samlevenog crnog luka
-2 izrendane šargarepe
-2 izrendana krompira
-1 jaje
-150 gr masti
-1 kašika vegete
-malo mlevenog bibera
-1 kašika krupno mlevene paprike
-1 kašika sitno mlevene paprike
- nekoliko lovorova lista
- nekoliko čena belog luka
-1 časa paradajza iz flaše
- so po potrebi
Priprema:
Staviti mast da se otopi, pa dodati luk i šargarepu da se prže na tihoj vatri.
Luk treba da postane staklast.
Dodati meso i pirinac, zatim vegetu i mlevenu papriku i još kratko pržiti.
Skloniti sa šporeta pa dodati krompir i mleveni biber i dobro promešati.
Kad se smesa ohladi, dodati jedno jaje i puniti paprike.
Paprike ređati u odgovarajućoj posudi, a između ubaciti lovorov list i beli luk.
Sipati preko paprika čašu paradajza i dodati vodu da prelije preko paprika.
Preko posude staviti alu-foliju i staviti u rernu da se krčkaju na tihoj vatri.
Нема коментара:
Постави коментар