-pakovanje tankih kora (pola kilograma) (moje su bile 30 tankih kora)
-pola kilograma spanaća (kad se očisti ostane polovina)
-300gr tvrdog kravljeg sira
-3 jajeta
-pola kašičice soli
-1 prašak za pecivo
-šoljica ulja
-šoljica gazirane vode
-šoljica jogurta
-pola kilograma spanaća (kad se očisti ostane polovina)
-300gr tvrdog kravljeg sira
-3 jajeta
-pola kašičice soli
-1 prašak za pecivo
-šoljica ulja
-šoljica gazirane vode
-šoljica jogurta
Spanać sitno iseckati,dodati usitnjeni sir, pecivo, malo soli i umućena žumanca.
Fil podeliti na šest delova.
Čvrsto umutiti belanca mikserom i dodati malo soli.
Kore podeliti u šest grupice od po pet kora.
Uzeti jednu koricu, poprskati sa jednom kašičicom ulja, sa jednom kašičicom gazirane vode i staviti malo fila.
Fil podeliti na šest delova.
Čvrsto umutiti belanca mikserom i dodati malo soli.
Kore podeliti u šest grupice od po pet kora.
Uzeti jednu koricu, poprskati sa jednom kašičicom ulja, sa jednom kašičicom gazirane vode i staviti malo fila.
Staviti drugu koru i ponoviti postupak, staviti treću koru i ponoviti postupak, staviti četvrtu koru i ponoviti postupak, staviti petu koru, poprskati uljem i gaziranom vodom, staviti preostali fil i 1\6 od umućenih belanaca.
Uviti kore u rolat i sloziti u podmazani pleh. (Kada stavljate fil, stavljati na svaku koru po jednu kašičicu, a na petu koru ono sta ostane, ne treba brinuti da imate malo fila, jer banica bude baš bogata filom kad se ispeče).
Ponoviti postupak i napraviti šest rolata.
Sve rolate složiti, i premazati jogurtom.
Peći na 200° oko 30 minuta.
Uviti u kuhinjsku krpu, kad se malo prohladi, poslužiti sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Banica je odličnog ukusa i kad je topla i kad je hladna.
Uviti kore u rolat i sloziti u podmazani pleh. (Kada stavljate fil, stavljati na svaku koru po jednu kašičicu, a na petu koru ono sta ostane, ne treba brinuti da imate malo fila, jer banica bude baš bogata filom kad se ispeče).
Ponoviti postupak i napraviti šest rolata.
Sve rolate složiti, i premazati jogurtom.
Peći na 200° oko 30 minuta.
Uviti u kuhinjsku krpu, kad se malo prohladi, poslužiti sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Banica je odličnog ukusa i kad je topla i kad je hladna.
Нема коментара:
Постави коментар