Potrebno je:
-1kg brašna
-500ml toplog mleka
-kocka kvasca
-4 kašika šećera
-2 kašičice soli
-1 kašika masti
-1 jaje + jedno žumance
-1dl ulja
Za premazivanje:
-1 belanac
- susam, lan ili kim
Priprema:
Prosejati
brašno, napravuti udubljenje i staviti kocku kvasca sa mlekom da nadođe.
Dodati šećer i so. Posebno umutiti mast sa jajetom i jednim žumancetom,
pa dodati u brašno. Dodati i ulje, pa zamesiti testo. Sačekati da testo
naraste.
Podeliti testo na 32 loptice.
Svaku lopticu razvaljati sto tanje, i nožem zaseći do polovine, ali paziti da ivica ostane ne isečena (kao na slici).
Uviti kiflice i redati u podmazani pleh.
Rernu uključiti na 200°.
Premazati kiflice umućenim belancetom i posuti susamom ili kimom ili lanom.
Peći dok kifle lepo porumene.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар