O ovoj piti ne treba puno govoriti... jednostavna, mirisna, sočna...ma vole je svi... i deca i odrasli!
Potrebno je:
-1\2kg tankih gitovih kora (30 kora u pakovanju)
-1kg kiselih jabuka (6 jabuka)
-12 ravnih kašika šećera
-12 ravnih kašika griza
-šoljica ulja
- malo šećera u prahu pomešan sa jednim vanilnim šećerom za dekoraciju
Priprema:
Oprane jabuke oljuštiti i izrendati. Kore podeliti u šest gomila po pet kora (napraviti šest gomilica za šest rolata).
Uzeti prvu koru i poprskati sa kašičicom ulja.
Preko nje staviti drugu koru i poprskati sa kašičicom ulja.
Zatim staviti treću koru i nju poprskati sa kašičicom ulja.
Staviti malo izrendanih jabuka (1\2 od jedne jabuke), posuti sa jednom ravnom kašikom šećera i jednom ravnom kašikom griza.
Preko toga staviti četvrtu koru i poprskati sa jednom kašičicom ulja.
I na kraju staviti petu koru, poprskati sa jednom kašičicom ulja i staviti malo rendanih jabuka (1\2 od jedne jabuke), posuti jednom ravnom kašikom šećera i jednom kašikom griza.
Uviti lepo u rolat i ređati u podmazani pleh.
Нема коментара:
Постави коментар