Ovakvi recepti su uvek dobrodošli...
Za pripremu ovog jela potrebno je malo vremena i par namirnica, a ukus je savršen.
Potrebno je:
-400 gr makarone
-1 litar gazirane mineralne vode
-4 jajeta
-200gr tvrdog kravljeg sira
-200ml mleka
-5 kašika ulja
-1 prašak za pecivo
- pola kašičice soli
400 gr makarona potopiti u litar gazirane mineralne vode.
Usitniti sir viljuškom.
Jaja umutiti žicom, nije potreban mikser.
Ujediniti jaja i sir i dobro promešati.
Dodati kašičicu soli i promešati.
Jednu kašiku brašna i jedan prašak za pecivo ujediniti, pa dodati filu.
Ujediniti makarone sa filom i lepo promešati.
Dodati 2 dl mleka i 5 kašika ulja, i to sve lepo promešati.
Vatrostalnu posudu dobro namazati uljem i sipati makarone koje imaju dosta tečnosti.
Peci na 180° dok makarone ne dobiju lepu rumenu boju.
Isključiti rernu, i ostaviti još deset minuta da stoje u toploj rerni.
Poslužiti uz kiselo mleko ili jogurt. Ukusne su i kad se ohlade.
Za pripremu ovog jela potrebno je malo vremena i par namirnica, a ukus je savršen.
Potrebno je:
-400 gr makarone
-1 litar gazirane mineralne vode
-4 jajeta
-200gr tvrdog kravljeg sira
-200ml mleka
-5 kašika ulja
-1 prašak za pecivo
- pola kašičice soli
400 gr makarona potopiti u litar gazirane mineralne vode.
Usitniti sir viljuškom.
Jaja umutiti žicom, nije potreban mikser.
Ujediniti jaja i sir i dobro promešati.
Dodati kašičicu soli i promešati.
Jednu kašiku brašna i jedan prašak za pecivo ujediniti, pa dodati filu.
Ujediniti makarone sa filom i lepo promešati.
Dodati 2 dl mleka i 5 kašika ulja, i to sve lepo promešati.
Vatrostalnu posudu dobro namazati uljem i sipati makarone koje imaju dosta tečnosti.
Peci na 180° dok makarone ne dobiju lepu rumenu boju.
Isključiti rernu, i ostaviti još deset minuta da stoje u toploj rerni.
Poslužiti uz kiselo mleko ili jogurt. Ukusne su i kad se ohlade.
Нема коментара:
Постави коментар