![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUwHIAo-ONqo0oMp4wbjl0YQQbvuLUbBKpG7568mfMEHOsBLFe520d1Awfd-qujn6mxMULfPSv-wcv2HxYaGbw2hTzkDytapu79preNcL5tLrgHt_D9bI4_q8L5U6nF5WMqa9NqJHXNdm2/s320/17097204_1253844731365498_4475918353165546778_o.jpg)
Sa ovom vrstom kolača se ne može pogrešiti, može se eksperimentisati na mnogo načina, i ovaj moj pokušaj je uspeo!
Sočna, mekana, mirisna... UKUSNA!!!
Potrebno je za korice:
-600gr brašna
-200gr šećera u prahu
-100gr margarina sobne temperature
-200ml kiselog mleka
-2 jajeta
-1 prašak za pecivo
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_2TW6iyf-u4kHVqJIfEcNeWv7sROomrk39e3tqOP3a2kaT7hJqlAtWAdsbRnfyg2gQdcJd8cBmnyTYOhNSaH3HDehuxO4OXR6cecMb2EqeA2VR19lbZ1v_1OFNPCkiEc3r-2YOWBlcsy9/s320/17156083_1253842131365758_944835149410585394_n.jpg)
-8dl mleka
-2 pudina sa ukusom slatke pavlake
-1 kašika brašna
-8 kašika šećera
-125 gr margarina
-100gr bele čokolade
-150gr mlevenih lešnika
Za crni fil je potrebno:
-8dl mleka
-2 pudinga sa ukusom čokolade
-1 kašika brašna
-125gr margarina
-100gr crne čokolade
-150gr lešnik napolitanke( izmrviti je rukama)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5oHGK3GZP3P7C6iAwJtY2gUjEdylcVjmZAKFtH5XSzcHJchIR0YMEzfTrlMI_4Te5smbn9gmtG8B6uzmnThIMkFyRMOotjhVNUVZM3ovDfmE3oCTcMLXTfPDQlMt1Nlk1UUG6EgZWRKsA/s320/17156268_1253862658030372_8205014147776015436_n.jpg)
-150gr čokolade
-5 kašika ulja
U brašno utrljati margarin,dodati ostale sastojke, i zamesiti glatko testo. Testo podeliti na pet jednakih delova.
Od pek-papira iseći pet listova, veličine 25×30cm.
Na svakom papiru rastanjiti testo i peći na obrnutom plehu na 180°. Korice treba da ostanu svetle boje.
Skuvati beli fil: staviti da se kuva 7dl mleka sa šećerom. U drugoj činiji razmutiti puding sa brašnom i 100ml mleka. Kad mleko proključa, dodati puding i skuvati.
Skloniti sa vatre, pa dodati usitnjenu belu čokoladu i margarin. Mešati da se sve lepo otopi, pa dodati lešnike,promešati, i ostaviti fil da se ohladi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfiwFu7Dv2kqN22s10fEM-05IGFFBmkqM-MFGeyAfuU5589oNdTAf82icE3h0ZyTg9HuKPlLFlxpspVGdmdmdFNqoegXirS3Zy547zZOgJcwlnFHOM3OgYjpBsUytxLb3ZHz_n_wRDEzvK/s320/17097281_1253849691365002_2898011353287299025_o.jpg)
U drugoj činiji razmutiti puding i brašno sa 100ml mleka. Kad mleko proključa, dodati puding, i skuvati fil.
Skloniti sa vatre,pa dodati usitnjenu crnu čokoladu i margarin,i mešati da se lepo otopi. Dodati napolitanku, promešati,i ostaviti da se ohladi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_2TW6iyf-u4kHVqJIfEcNeWv7sROomrk39e3tqOP3a2kaT7hJqlAtWAdsbRnfyg2gQdcJd8cBmnyTYOhNSaH3HDehuxO4OXR6cecMb2EqeA2VR19lbZ1v_1OFNPCkiEc3r-2YOWBlcsy9/s320/17156083_1253842131365758_944835149410585394_n.jpg)
-korica
-beli fil
-korica
-crni fil
-korica
-beli fil
-korica
-crni fil
-korica
-glazura
Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.
Posuti odmah krupno mlevenim lešnicima.
Najbolje da pita odstoji 10 sati,pa onda rezati tankim ostrim nožem.
Нема коментара:
Постави коментар