петак, 30. октобар 2015.

Najveće MANIFESTACIJE u NOVEMBRU u Srbiji

Dragi moji čitaoci, koristim ovu priliku da vam predstavim neke od većih događaja koji nas očekuju u mesecu novembru, a održavaju se u našoj zemlji. Prikazane su samo veće manifestacije, jer je zaista veliki broj manjih.

Očekuje nas:



  • 01 - 08. novembar DANI KULTURE (LEBANE)
  • 05 - 08. novembar MEĐUNARODNA IZLOŽBA ZLATARSTVA, ČASOVNIČARSTVA I OPTIKE "SJAJ I SAJAM VENČANjA (NOVI SAD)
Zanatsko umeće, kreativnost i lepota biće i ove godine  zajednički imenitelji Međunarodne izložbe zlatarstva i časovničarstva  "Sjaj". Na Izložbi zlatarstva i  časovničarstva bogat izbor unikatnog i serijskog nakita i časovnika, prikazaće i ove godine veliki broj izlagača iz naše i zemalja u okruženju.
U istom terminu sa Izložbom „Sjaj”, prvi put u 2015. godini, organizuje se i Sajam venčanja, koji objedinjuje ponudu svih proizvoda i usluga neophodnih za organizaciju ceremonije venčanja.
  • 5 - 11. novembar FILMSKI FESTIVAL „SLOBODNA ZONA“ (BEOGRAD, NIŠ, NOVI SAD)

Jedanaesti filmski festival Slobodna Zona biće otvoren u četvrtak 5. novembra u 20 sati u beogradskom Sava Centru. Festival će otvoriti dokumentarni film o kojem se dugo pričalo, EJMI Asifa Kapadije.
Ovogodišnje izdanje festivala održaće se od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u sedam bioskopskih sala. Karte za film Ejmi moći će da se kupe počev od 5. oktobra na biletarnicama Sava Centra i Eventima. Cena karte biće 500 dinara. (Kratki prikaz filma)
  • 07 - 08. novembar „SAVREMENA SRPSKA PROZA“ (TRSTENIK)
U Trsteniku će se 32. put. po redu, 3. i 4. novembra 2015. održati tradicionalni Književni susreti. Na ovim susretima će se predstaviti književno delo i portret Draga Kekanovića. Prvog dana, Marina Milić Apostolović, klavir, prirediće „Komparativni koncert za komparativni kvartet“, a o knjizi „Komparativni kvartet“ Miodraga Radovića, govoriće Miloš Petrović. Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za utorak 3. novembar 2015. u 18 časova u sali Doma kulture Trstenik. Pripremljen je bogat kulturno-umetnički program sa brojnim gostima, književnicima, kritičarima i ljubiteljima Savremene srpske proze. Drugog dana književnih susreta, predstaviće se „Srpski prozaisti van matice“, o kojima će govoriti: Marko Nedić, Miodrag Radović, Mileta Aćimović Ivkov, Slavica Radovanac, Želidrag Nikčević, Mirko Vuković...
  • 10 - 15. novembar POZORIŠNI FESTIVAL (ARANĐELOVAC)
  • 13 - 14. novembar „KARNEVAL ŽDRALOVA“ (NOVI BEČEJ, Slano Kopovo)
Svake godine krajem jeseni hiljade ždralova se  sjati, koji na svom migratornom putu od severne Evrope do Afrike provedu nekoliko meseci u specijalnom rezervatu Slano kopovo u Novom Bečeju.Ova izuzetno lepa prirodna pojava zaslužuje da joj se prida ovako veliki značaj jer godinama prolazi nezapaženo. U toku ova dva dana u prirodni rezervat se sjate biolozi, posmatrači ptica – brdvočeri, zainteresovani turisti i mnogi drugi. Svi žele da vide oko 20. 000 ždralova koji prave pauzu na putu za jug baš na ovom mestu.


  • 17 - 18. novembar NOVOSADSKI DžEZ FESTIVAL  (NOVI SAD)
  • 19 - 20. novembar MEĐUNARODNI SAJAM OBRAZOVANJA “PUTOKAZI" (NOVI SAD)
  • 26 - 29. novembar SAJAM ZIMSKE SPORTSKE OPREME I PONUDA ZIMSKOG TURIZMA "EXPO ZIM" (BEOGRAD)
Prodaja nove opreme za zimu i zimske sportove (skije, cipele, klizaljke, snowboard, jakne, kombinezoni, sanke, rukavice, naočare, kape itd). Ponuda i prodaja turističkih aranžmana. Razmena i prodaja polovne sportske opreme. Modne revije. Prezentacija nove opreme i rekvizita.

DOBRODOŠLI!

PODELITE DA I DRUGI SAZNAJU ŠTA SE DEŠAVA KOD NAS.

Нема коментара:

Постави коментар