Potrebno je:
- · 5 kg krastavaca
- · 300 ml sirćeta
- · 150 g šećera
- · 1,75 l vode
- · Kuhinjska so
- · Kesica „Pikant fix – kiseli“ Dr.Oetker
- Svaki krastavac istrljati kuhinjskom soli, zatim ih detaljno oprati u hladnoj vodi. Nakon toga ih poređati u tegle zapremine 1.5 l.
2. Kesicu „Pikant fix – kiseli“ Dr.Oetker sipati u 1.75 l vode, dodati
300 ml sirćeta i 150 g šećera. Mašati dok se sastav u vodi potpuno ne rastopi.
3. Napuniti tegle ovim prelivom, lepo zatvoriti tegle novim zatvaračima.
Poređati tegle u lonac za pasterizovanje.
4. Tegle pasterizovati na klasičan način.
PRIJATNO!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар