петак, 16. октобар 2015.

KISELI PASTERIZOVANI KRASTAVCI

Potrebno je:

  • ·         5 kg krastavaca
  • ·         300 ml sirćeta
  • ·         150 g šećera
  • ·         1,75 l vode
  • ·         Kuhinjska so
  • ·         Kesica „Pikant fix – kiseli“ Dr.Oetker




Način pripreme:
  1. Svaki krastavac istrljati kuhinjskom soli, zatim ih detaljno oprati u hladnoj vodi. Nakon toga ih poređati u tegle zapremine 1.5 l.



2. Kesicu „Pikant fix – kiseli“ Dr.Oetker sipati u 1.75 l vode, dodati 300 ml sirćeta i 150 g šećera. Mašati dok se sastav u vodi potpuno ne rastopi.



3. Napuniti tegle ovim prelivom, lepo zatvoriti tegle novim zatvaračima. Poređati tegle u lonac za pasterizovanje.

4. Tegle pasterizovati na klasičan način.


PRIJATNO!


Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар