Potrebno je:
- 8 kg ispčene, oljuštene i iscepkane paprike
- 4 kg ispečenog, oceđenog paradajza
- 400 ml vinksog sirćeta
- 300 g šećera
- 5 kašika soli
- 800 ml ulja
- 3 glavice belog luka
- Vezica peršuna
- I ko voli ljuto, 10 ljutih papričica
Način
pripreme:
Staviti u šerpu na šporetu ulje, sirće,
šećer i so da proključa.
Kad zapeni po celoj površini, dodati paradajz.
Odmah dodati i 10 ljutih papričica, ako ste ljubitelj ljutog.
Kad zapeni po celoj površini, dodati paradajz.
Odmah dodati i 10 ljutih papričica, ako ste ljubitelj ljutog.
Sve ovo kuvati pola sata.
Tu dodati vezicu peršuna i beli luk
vezanih u gazicu.
Dodati iscepkanu papriku i kad proključa,
kuvati još pola sata ili do željene gustine.
Vruć
pindžur sipati u vruće tegle i umotati u ćebe da stoje sve dok se potpuno ne
ohlade.
PRIJATNOOO!
Podelite, da i drugi uzivaju u predivnim ukusima.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Sve
fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i
isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i
tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o
autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар