Na našim prostorima slatko je poslastica koja se tradicionalno sprema u svakom domaćinstvu.
Služi se kao znak dobrodošlice .
Raskošna, domaćinska zimnica nezamisliva je bez slatka od smokvi..
Slatko od smokvi će zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce svojim jedinstvenim specifičnim mirisom i ukusom.
Zato, upotpunite svoju zimnicu malim teglicama, koje će sačuvati miris i ukus ovog omiljenog voća, da bi ste mogli da uživate u njemu i tokom hladnih zimskih dana.
Potrebno je:
- 2 kg smokvi
- 2 kg šećera
- 1 limun
- 1000 ml vode
U šerpu od 10 l staviti šećer i vodu da proključa.
Ubaciti smokve i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena.
Dok se slatko kuva šerpu treba protresati i skidati penu.
Pred kraj kuvanja dodati limun isečen na kolutove.
Skuvano slatko pokriti vlažnom krpom.
Sutradan staviti slatko u teglice.
Sačuvajmo mirise i boje leta u malim teglicama!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti!
Uvek dobitna kombinacija!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti!
Uvek dobitna kombinacija!
PRIJATNO!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama !!!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Odličan recept, vidi se i po slatkom u ciniji. Predlažem da se pred kraj kuvanja u slatko doda na ovu količinu bar 6 listova rozetle, koja će dati fantastičan ukus i miris ovom slatkom, ja ga isključivo tako kuvam. Rozetla je cveće koje se gaji u saksiji i uvek se može naći na pijacama, veoma je zahvalno za gajenje i jako miriše na ratluk.
ОдговориИзбриши