субота, 3. октобар 2015.

SLATKO OD SMOKVI




Na našim prostorima slatko je poslastica koja se tradicionalno sprema u svakom domaćinstvu.
Služi se kao znak dobrodošlice
.
Raskošna, domaćinska zimnica nezamisliva je bez slatka od smokvi..
Slatko od smokvi će zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce svojim jedinstvenim specifičnim mirisom i ukusom.
Zato, upotpunite svoju zimnicu malim teglicama, koje će sačuvati miris i ukus ovog omiljenog voća, da bi ste mogli da uživate u njemu i tokom hladnih zimskih dana.


 Potrebno je:

- 2 kg smokvi - 2 kg šećera - 1 limun - 1000 ml vode


Smokve oprati hladnom vodom,pokidati peteljke i izbockati viljuškom sa obe strane!



U šerpu od 10 l staviti šećer i vodu da proključa. Ubaciti smokve i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena. Dok se slatko kuva šerpu treba protresati i skidati penu. Pred kraj kuvanja dodati limun isečen na kolutove. Skuvano slatko pokriti vlažnom krpom. Sutradan staviti slatko u teglice.
Sačuvajmo mirise i boje leta u malim teglicama!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti!
Uvek dobitna kombinacija!




PRIJATNO!

Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama !!!









Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.



1 коментар:

  1. Odličan recept, vidi se i po slatkom u ciniji. Predlažem da se pred kraj kuvanja u slatko doda na ovu količinu bar 6 listova rozetle, koja će dati fantastičan ukus i miris ovom slatkom, ja ga isključivo tako kuvam. Rozetla je cveće koje se gaji u saksiji i uvek se može naći na pijacama, veoma je zahvalno za gajenje i jako miriše na ratluk.

    ОдговориИзбриши