„TRKALJANA“ PAPRIKA (VALJANA PAPRIKA)
Potrebno je:
·
16 kg
izbušene i očišćene paprike
·
400 g
šećera
·
300 g
soli
·
3
vinobrana
·
1 kg
iseckane šargarepe na kolutove
·
5
glavica belog luka sitno seckanog
·
Vezica
peršuna
·
Bure
od 120 l
Način
pripreme:
1.
U
bure od 120 l ređati papriku, šargarepu i beli luk.
2.
U
činiji izmešati šećer, so, eksenciju i vinobran.
3.
Tom
smesom poprskati paprike u buretu.
4.
Bure
dobro zatvoriti i okrenuti ga da leži bočno na podu.
5.
Bure
treba valjati napred-nazad 24 sata u intervalima.
6.
Nakon
toga, paprike iz bureta ređati u tegle i dodavati po malo peršuna.
7.
Tegle
povezati celofanom.
8.
Od
ove količine ja sam dobila 7 tegli od 2.5 l
Ovaj recept je savršen. Upravo sam po njemu spremala. Pteporučujem i drugim ženama.
ОдговориИзбриши