-10kg zelene paprike
-5kg plavog paradajza
-1l ulja
-200ml vinskog sirceta
-200 gr secera
-4 kasike soli
-250gr senfa.
Priprema:
Paprike i plavi paradajz ispeci i oljuštiti pa samleti na mašini za meso.
U šerpu sipati ulje, sirće, šećer i so. Staviti na šporet da proključa po celoj površini (kao kada kuvate klasičan ajvar) i dodati samlevenu papriku i plavi pradajz.
Mora se neprestano mešati, jer masa je gusta i može da zagori.
Kad proključa po celoj površini, kuvati oko sat vremena.
Pred kraj kuvanja dodati senf i kuvati jos 5 minuta.
Vruć "malidžano" sipati u vruće tegle i uviti u ćebe dok se tegle ne ohlade.
PRIJATNO!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Нема коментара:
Постави коментар