петак, 31. март 2017.

Punjene paprike



- 300 gr mlevenog svinjskog mesa
- 200 gr pirnča
- 800 gr samlevenog crnog luka
- 2 izrendane šargarepe
- 2 izrendana krompira

-1 jaje
-150 gr masti
- 1 kašika vegete
- malo mlevenog bibera
-1 kašika krupno mlevene paprike
-1 kašika sitno mlevene paprike
- nekoliko lovorova lista
- nekoliko čena belog luka
- 1 časa paradajza iz flaše
- so po potrbi

Staviti mast da se otopi, pa dodati luk i šargarepu da se prže na tihoj vatri.
Luk treba da postane staklast.
Dodati meso i pirinac, zatim vegetu i mlevenu papriku i još kratko pržiti.
Skloniti sa šporeta pa dodati krompir i mleveni biber i dobro promešati.
Kad se smesa ohladi, dodati jedno jaje i puniti paprike.
Paprike ređati u odgovarajućoj posudi, a između ubaciti lovorov list i beli luk.
Sipati preko paprika čašu paradajza i dodati vodu da prelije preko paprika.
Preko posude staviti alu-foliju i staviti u rernu da se krčkaju na tihoj vatri.