среда, 22. август 2018.

Letnji kolač sa gustinom - Sunčane Staze

Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu poslasticu, onda ste definitivno na pravom mestu.
 Dekorativan, privlačan, ukusan, osvežavajući, ima sve karakteristike dobrog kolača.
Ne znam da li se ovaj kolač zove:
 -crvenci-
 -tresuljci-
 -sudžuk-
 -gemiš-
ali znam da je neodoljivo privlačan, kako deci, tako i odraslima.



Za pripremu ovog kolača je potrebno:

- 2 l vode
- 400 gr šećera
- 200 gr gustina
- ekstrat od jagode ili maline
- 100 gr prepečenih krupno mlevenih lešnika

Postupak pripreme:

 200 gr gustina razmutiti u malo vode koju smo odvojili od 2 litre, da nema grudvica.
U šerpu na šporetu staviti ostatak vode i 400 gr šećera da se kuva.

 Kad voda proključa skloniti šerpu sa šporeta i u tankom mlazu sipati razmućeni gustin uz neprestano mešanje.
 Vratiti šerpu na šporetu i dalje kuvati uz neprekidno mešanje oko pet minuta.
 Postepeno dodavati ekstrat od jagode ili maline do željene boje.
 Skloniti šerpu sa šporeta.
Pleh dimenzija 24×34 pokvasiti lepo hladnom vodom.

 Sipati smesu u pleh i lepo poravnjati.
 Prepečene krupno samlevene lešnike posuti po kolaču.
 Kolač ohladiti u frižideru i seći tankim oštrim nožem u željene oblike. 

VIDEO recept  možete pogledati i na youtube kanalu!




Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!


Prijatno!


Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!



Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар