среда, 1. август 2018.

POSNE KARAMEL ŠTANGLICE - Sunčane staze






 
VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!
  
 

 

Kada krene sezona posnih slava svi krećemo u potragu za novim receptima za sitne kolače. Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu oblandu, onda ste na pravom mestu.

Sa prefinjenim ukusom i vrlo primamljivim izgledom ovaj kolač će vrlo brzo biti primećen na vašem stolu.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu!
Neka vaša slavska trpeza bude bogata i svečana!



 

- 600 gr šećera
- 300 ml vode
- 250 gr margarina
- 200 gr iseckanog suvog grožđa
- 150 gr seckanih oraha
- 600 gr mlevenog keksa
- 2 lista oblande
- za glazuru: 200 gr čokolade i 6 kašika ulja



U šerpu na šporetu sipati 600 gr šećera i na tihoj vatri karamelizovati do svetlo braon boje. Dodati 300 ml vode i kuvati da se šećer skroz otopi. Dodati sitno iseckani margarin i mešati kašikom da se otopi i da proključa po celoj površini.
Skloniti š
erpu sa šporeta pa dodati iseckano suvo grožđe i iseckane orahe. Promešati kašikom pa dodati 600 gr mlevenog keksa. Dobro ujediniti fil i malo prohladiti pa filovati oblandu. Okrenuti list oblande na krupniju stranu pa rasporediti fil preko cele korice. Lepo poravnjati pa odozgo staviti drugi list oblande tako da krupnije kocke budu okrenute prema filu.
Pritisnuti malo rukama, prekriti oblandu folijom pa opteretiti nekim predmetom da odstoji tako preko noći ( najbolje koristiti neku veću knjigu ).
Za glazuru otopiti 200 gr čokolade sa 6 kašika ulja na tihoj vatri i preliti preko oblande. Tacnu malo izlupati o sto da se čokolada ravnomerno rasporedi i postane glatka.
Kad se čokolada stegne seći kolač odgovarajućim nožem. Kolač dobro rashladiti u frižideru pa poslužiti.


 
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!

 
Prijatno!






 Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар