VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!
U sezoni posnih slava svi krećemo u potragu za novim receptima za sitne kolače.
Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu oblandu, onda ste definitivno na pravom mestu.
Vrlo je jednostavna za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusna i dekorativna. Sa prefinjenim ukusom i vrlo primamljivim dekorativnim izgledom, ovaj kolač će biti brzo primećen na vašem stolu. Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj slavskoj trpezi.
Neka vaša slavska trpeza bude bogata i svečana!
- 500 gr šećera
- 100 ml vode
- 250 gr margarina
- 100 gr čokolade
- 250 gr mlevenog keksa
- 250 gr mlevenih oraha
- 300 gr ćeten alve
- 100 gr krupno izrendane čokolade za ukršavanje
- jedan list oblande
U šerpu na šporetu staviti 500 gr šećera i 100 ml vode da se kuva. Kad proključa po celoj površini dodati 250 gr iseckanog margarina i 100 gr izlomljene čokolade. Mešati kašikom da se margarin i čokolada otope pa skloniti sa šporeta. Dodati 250 gr mlevenog keksa i 250 gr mlevenih oraha, dobro promešati kašikom da se sve lepo ujedini pa smesu izliti na jedan list oblande.
300 gr ćeten alve dobro usitniti pa ravnomerno rasporediti preko kolača.
Izrendati 100 gr čokolade na krupniju stranu pa i nju ravnomerno rasporediti preko kolača. Sačekati da se kolač stegne i ohladi pa seći na štanglice tankim oštrim nožem.
Ohladiti kolač u frižideru i poslužiti.
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača u posnoj varijanti!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
U sezoni posnih slava svi krećemo u potragu za novim receptima za sitne kolače.
Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu oblandu, onda ste definitivno na pravom mestu.
Vrlo je jednostavna za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusna i dekorativna. Sa prefinjenim ukusom i vrlo primamljivim dekorativnim izgledom, ovaj kolač će biti brzo primećen na vašem stolu. Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj slavskoj trpezi.
Neka vaša slavska trpeza bude bogata i svečana!
- 500 gr šećera
- 100 ml vode
- 250 gr margarina
- 100 gr čokolade
- 250 gr mlevenog keksa
- 250 gr mlevenih oraha
- 300 gr ćeten alve
- 100 gr krupno izrendane čokolade za ukršavanje
- jedan list oblande
U šerpu na šporetu staviti 500 gr šećera i 100 ml vode da se kuva. Kad proključa po celoj površini dodati 250 gr iseckanog margarina i 100 gr izlomljene čokolade. Mešati kašikom da se margarin i čokolada otope pa skloniti sa šporeta. Dodati 250 gr mlevenog keksa i 250 gr mlevenih oraha, dobro promešati kašikom da se sve lepo ujedini pa smesu izliti na jedan list oblande.
300 gr ćeten alve dobro usitniti pa ravnomerno rasporediti preko kolača.
Izrendati 100 gr čokolade na krupniju stranu pa i nju ravnomerno rasporediti preko kolača. Sačekati da se kolač stegne i ohladi pa seći na štanglice tankim oštrim nožem.
Ohladiti kolač u frižideru i poslužiti.
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača u posnoj varijanti!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар