уторак, 14. август 2018.

Jogurt pita - Sunčane Staze



VIDEO možete pogledati i na youtube kanalu!






Vrhunska poslastica koja ispunjava sve kriterijume jednog savršenog kolača kako u pogledu izgleda tako i ukusa.
Vrlo dekorativna poslastica koja ne ostavlja ravnodušnim ljubitelje dobrog kolača.
Savršeni spoj tankih korica i kiselkasto-slatki srednji sloj, čini ovaj kolač posebnim.
Sa svojim prefinjenim ukusom i dekorativnim izgledom ovaj kolač je zauzeo počasno mesto u mojoj kuhinji.





Za korice je potrebno:
- 250 gr margarina
- 120 gr šećera u prahu
- 1 vanilni šećer
- 5 žumanca
- 500 gr brašna
- 1 prašak za pecivo


Beli deo:
- 5 belanaca
- 300 gr šećera
- 700 ml gustog jogurta
- 360 ml kisele pavlake
- 150 gr brašna
- 1 vanilni šećer



U posudu za mućenje staviti margarin sobne temperature, šećer u prahu i vanilni šećer pa mutiti mikserom.

 Dodati postepeno pet žumanaca pa i dalje mutiti.
 Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo pa testo zamesiti rukom. Testo podeliti na dva dela. Prvi deo testa odmah ostaviti u frizideru.
 Drugi deo testa staviti na pobrašnjanoj površini i oklagijom rastanjiti u veličini pleha. Pleh dimenzija 24×34 cm pouljati i pobrašnati. Prebaciti rastanjenu koru u pleh i poravnjati ivice rukom.

U sudu za mućenje staviti pet belanaca i mutiti mikserom. Postepeno dodavati šećer i dalje mutiti. Dodati brašno pa i to umutiti.
U drugu posudu staviti gusti jogurt, kiselu pavlaku i vanilni šećer pa dobro promešati. Spojiti sa filom od belanaca, dobro promešati da se masa ujedini pa preliti preko korice u plehu.
Uzeti testo iz frižidera, kidati manje komade i na krupnu stranu rendati da testo pada preko belog fila. Izrendati celo testo pa pitu staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35-40 minuta da lepo porumeni.
Pečenu pitu ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ohladiti u frizideru.
Ohladjenu pitu seći tankim oštrim nožem. Odozgo posuti šećerom u prahu.


Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!













Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
 

Нема коментара:

Постави коментар