недеља, 24. јун 2018.

Čokoladni kolač - Sunčane Staze



Kad sam kupila kesicu za "Čokoladni kolač" dr Oetker, odmah sam znala da ću kolač dograditi na svoj način. I nisam se pokajala, dobila sam izuzetno lepu i ukusnu poslasticu. Podloga " čokoladni kolač" , a odozgo fil od pudinga sa ukusom karamele...a još i malo mlevenih lešnika. Spoj tri ukusa koja su se savršeno uklopila. Prezadovoljna sam kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama sviđa recept slobodno ga isprobajte.



potrebno je:
- 1 kesica gotovog sadržaja
- 100 ml mleka
- 3 jaja
- 150 gr margarina ili maslaca

Fil:
- 1l mleka
- 3 pudinga
- 300 gr šećera
- 100 gr margarina ili maslaca
- 50 gr lešnika




U sudu za mućenje staviti 150 gr margarina ili maslaca sobne temperature i tri jaja pa mutiti mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodati 100 ml mleka i dalje neprestano mutiti. Dodati gotovi sadržaj iz kesice i mutiti mikserom najvećom brzinom 1-2 minuta. Pleh dimenzija 24 × 34 cm dobro pouljati i pobrašnati i sipati kolač. Lepo poravnjati i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta zavisno od rerne. Proveriti drvenom čačkalicom da li je kolač pečen.
Tri pudinga sa ukusom karamele razmutiti sa malo mleka koje smo uzeli od 1 litra. U šerpu na šporetu staviti ostatak mleka i 300gr šećera da se kuva. Kad mleko proključa skloniti sa šporeta i sipati razmućeni puding neprestano mešajući. Vratiti šerpu na šporet i skuvati puding do željene gustine. Skloniti serpu sa sporeta i dodati 100 gr margarina ili maslaca sobne temperature i neprestano mešati da se margarin ili maslac skroz otopi i fil dobije finu strukturu. Odmah preliti preko ohladjenog kolača. Odozgo posuti sa 50 gr prepečenih i krupno samlevenih lešnika. Kolač ohladiti u frižideru i onda seći tankim oštrim nožem.




Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!




Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

 

Нема коментара:

Постави коментар