недеља, 27. септембар 2015.

Najveće MANIFESTACIJE u OKTOBRU u Srbiji

Dragi moji čitaoci, koristim ovu priliku da vam predstavim neke od većih događaja koji nas očekuju u mesecu oktobru, a održavaju se u našoj zemlji. Prikazane su samo veće manifestacije, jer je zaista veliki broj manjih. 

Očekuje nas:

  • 2-3 oktobar: MEĐUNARODNI SAJAM „ZDRAVO, DOMAĆE, PRIRODNO“, ZAJEČAR
Promocija tradicionalnih, domaćih proizvoda, kao što su lekovito bilje, voće, povrće, vino, rakija, pivo, med, mleko i mlečni proizvodi, hleb i peciva, rukotvorine i suveniri i sl. 
Regionalna privredna komora Zaječar organizuje IV međunarodni sajam tradicionalnih domaćih proizvoda, 02. i 03.oktobra 2015.godine. Sajam „ZDRAVO-DOMAĆE-PRIRODNO" će biti organizovan u sali Nacionalne agencije za regionalni razvoj i na otvorenom, u centru Zaječara. Tokom Sajma RPK Zaječar će učesnicima i posetiocima pripremiti prateći program – seminare, prezentacije i degustacije proizvoda. Izlagačima je obezbeđen besplatan izlagački prostor, a za sve posetioce sajma ulaz je besplatan. Ova jedinstvena manifestacija se održava sa ciljem promocije tradicionalnih domaćih proizvoda i prilika je za razvoj tržišta prirodnih proizvoda, kao i razmenu znanja i iskustava.



  • 3. oktobar: "JUSTINIJANOVE DEČJE IGRE“, LEBANE, CARIČIN GRAD

  • 4. oktobar: „VELIKO KOLO“ ZA GINISA, NOVI SAD


Manifestacija „Veliko kolo“ za Ginisa se održava u Novom Sadu. Učestvuje preko 280 KUD-ova iz Srbije i 10 zemalja iz inostranstva. Svi učesnici će biti u narodnoj nošnji. Očekuje se oko 12.000 učesnika. Kolo će se prostirati ulicama Bulevar kneza Miloša, Bulevar vojvode Stepe, Bulevar Evrope i Futoški put. Igraće se tri igre: "Veliko bačko kolo", "Užičko kolo" i "Katanka".



  • 5.oktobar: „DžIPIJADA“, VRANJSKA BANJA - BESNA KOBILA
„Džipijada“ je samo jedna od uspešnih manifestacija kojoj je cilj – povezivanje i predstavljanje turističko-prirodnih bogatstava: grada, banje, planine i jezera.Želja je da se pokaže grad sa svim svojim zanimljivostima i neobičnostima, Vranjska Banja sa svojim specifičnostima, planina Besna Kobila od čijih lepota zastaje dah i veštačko akumulaciono jezero Prvonek. Sve zajedno to čini jednu turističku celinu. „Džipijada“ je revijalna manifestacije, ne takmičarska. Okupe se članovi klubova ekstremnih sportova iz Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice i Niša, ali i obični ljudi ljubitelji prirode, entuzijasti koje vole adrenalin.

  • 08 - 10. oktobar: MEĐUNARODNI SAJAM MEDICINE I STOMATOLOGIJE "MEDIDENT", BEOGRAD
Međunarodna izložba opreme i uređaja za medicinu i farmaceutsku industriju, laboratorijsku i veterinarsku opremu.

  • 09 - 11. oktobar: "OPLENAČKA BERBA GROŽĐA" I "SABOR IZVORNOG NARODNOG STVARALAŠTVA", TOPOLA
Svake godine, drugog vikenda u oktobru još od 1962.godine u Topoli se u čast vina i grožđa održava tradicionalna privredno-turistička manifestacija Oplenačka berba. Tih dana Topolu poseti preko 250000 turista koji tih dana slave berbu grožđa i degustiraju nadaleko čuvena oplenačka vina. Sabor Izvornog narodnog stvaralašta, narodne pesme i igre izvornih igračkih i pevačkih grupa, sa oko 700 učesnika,Oplenačkoj berbi daju nezaboravan pečat. Krajem septembra 2014. godine manifestacijom Oplenačka berba i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva – po projektu kojim je Turistička organizacija aplicirala na konkurs Evropske komisije “Turizam i lokalno nematerijalno kulturno nasleđe” – Topola uvrštena u mrežu izuzetnih destinacija Evrope - EDEN.

  • 15 - 16. oktobar: IZLOŽBA TURISTIČKIH PUBLIKACIJA „SRBIJA 15“, KRUŠEVAC

  • 18 - 19. oktobar: "PLODOVI RAĐEVINE", KRUPANJ
Tradicionalne manifestacije koje se u oktobru održavaju u opštini Krupanj - ,,Dani krompira u Rađevini“i ,,Dani gljiva u Rađevini“ su objedinjene i održaće se pod jedinstvenim nazivom,,Plodovi Rađevine“.

  • 22 - 27. oktobar: FESTIVAL DEČIJIH I OMLADINSKIH POZORIŠNIH PREDSTAVA SRBIJE, JAGODINA

  • 24 - 25. oktobar: "FUTOŠKA KUPUSIJADA", NOVI SAD - FUTOG
Manifestacija ima za cilj promociju futoškog kupusa, najznačajnijeg poljoprivrednog proizvoda Futoga. Organizuju se takmičenja u pripremanju jela od kupusa i izbor najteže glavice kupusa, uz bogat kulturno-zabavni program.


Kupusijada, 2014.


DOBRODOŠLI!

Нема коментара:

Постави коментар