среда, 04. јануар 2017.

Rozen karamela

Rozen karamela

- pakovanje rozen korica
- 250 gr margarina
- 300 gr mlevenog keksa
- 100 gr cokolade
- 400 gr secera
- 500 gr vode


Za glazuru:


- 250 gr secera u prahu
- 2 kasike soka od limuna
- 3 kasike vrele vode
- 5 kapi malina-aroma boje
- 1 kasika gustina



Karamelisati secer do svetlo braon boje, dodati vodu i kuvati na tihoj vatri da se karamel otopi.
Dodati margarin i cokoladu i mesati da se otope.
Skloniti sa sporeta i dodati mleveni keks.
Malo prohladiti fil i filovati kore.
Poslednju koru ne filovati.
Kolac pritisnuti tezim predmetom i ostaviti desetak sati da odstoji tako.
U ciniji sipati secer u prahu i jednu kasiku gustina, pa dodati 2 kasike soka od limuna i mesati rucno kasikom.
Dodavati postepeno vrelu vodu i sve vreme mesati.
Dodati i 5 kapi arome od maline.
Glazuru preliti preko kolaca i razmazati sirokim vlaznim nozem.
Kad se glazura stegne, kolac rezati ostrim tankim nozem ili skalpelom.