среда, 13. фебруар 2019.

Prhke orah kiflice - Kuhinja Sunčane Staze

.
Male prhke orah kiflice...jako ukusne i dekorativne.

Pred vama je jedan divan recept neobičnih kiflica, na prvi pogled možda deluje komlikovano, ali verujte nećete se pokajati ako krenete u avanturu da probate da ih napravite.
Testo je mekano, elastično i prelepo da se sa njim radi.
Možda ćete pomisliti da testo nikad neće pokupitis sve orahe, ali verujte da hoće.Na stolu neće ostati ni jedna mrvica od oraha, testo je tako mekano i sve će pokupiti.

Potrebno je :
- 100 gr mlevenih oraha
- 200 gr smeđeg šećera
- 100 gr belog šećera
- 20 gr cimeta
- 400 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 200 gr margarina
- 180 ml kisele pavlake

100 gr mlevenih oraha, 200 gr smeđeg šećera, 100 gr belog šećera i 20 gr cimeta pomešati zajedno i dobro ujediniti.
400 gr brašna, jedan prašak za pecivo i jedan prstohvat soli pomešati u drugoj posudi i lepo ujediniti.
U sudu za mešenje dodati 200 gr omekšalog margarina i 180 ml kisele pavlake.
Umesiti dobro rukom da se dobije kremasta smesa.
Postepeno dodavati brašno i lepo umesiti testo.
Testo će biti mekano i elastično.
Na radnoj površini sipati polovinu od pripremljene smese sa orasima.
Preko smese staviti testo i lagano rukama oblikovati koru.
Testo rastanjiti u veličini većeg tanjira i po površini sipati jedan deo smese sa orasima.
Rukama i dalje oblikovati koru , pritiskajući lagano da se što bolje  zalepe orasi za testo.
Opet dodati deo oraha preko testa i dalje odlikovati koru rukama lagano pritiskajući.
Testo je elastično i mekano i lagano se razvlači upornim radom ruku.
Sipati ostatak smese sa orasima i utapkati lepo rukama.
Rastanjiti testo koliko je to moguće ali voditi računa da se ne pokida.
Koru iseći na 24 jednakih trougla.
Uviti kiflice i ređati na papiru za pečenje.
U toku uvijanja kiflica pokupiti i smesu sa površine koja se prosula, svaku gotovu kiflicu utapkati da pokupi ostatak smese.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. 
Kiflice su jako ukusne tople i kad se ohlade.
Sve su ukusnije što duže stoje.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.



Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača!


Prijatno!


Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!








.

Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

4 коментара: