Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu poslasticu, onda ste definitivno na pravom mestu.
Vrlo je jednostavna za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusna i dekorativna.
Kremaste MOZART kocke su vrhunska poslastica koja ispunjava sve kriterijume jednog savršenog kolača kako u pogledu izgleda tako i ukusa.
Vrlo dekorativna poslastica koja ne ostavlja ravnodušnim ljubitelje dobrog kolača.
Savršeni spoj vanile i oraha, čini ovaj kolač posebnim.
Sa svojim prefinjenim ukusom i dekorativnim izgledom ovaj kolač je zauzeo počasno mesto u mojoj kuhinji.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj trpezi.
Potrebno je za fil:
- 800 ml mleka
- 200 gr šećera
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 1 kašika gustina
- 250 gr margarina
Potrebno je za koru:
- 5 jaja
- 200 gr šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mleka
- 200 gr brašna
- 100 gr mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Za dekoraciju je potrebno50 gr mlevenih oraha.
Najpre skuvati fil pa onda napraviti koru.
2 pudinga sa ukusom vanile razmutiti u 100 ml mleka da nema grudvica.
Dodati jednu kašiku gustina, i lepo razmutiti da nema grudvica.
U šerpu na šporetu sipati 700 ml mleka i 200 gr šećera da se kuva.
Kad mleko proključa, skloniti šerpu sa šporeta i u tankom mlazu sipati razmućeni puding i mešati.
Vratiti šerpu na vatru i skuvati puding.
Ostaviti puding da se ohladi, povremeno promešati da se ne uhvati korica.
U sudu za mućenje dodati 250 gr omekšalog margarina sobne temperature iseckanog na sitne komadiće. Margarin umutiti mikserom.
Postepeno dodavati ohlađeni puding i mutiti mikserom.
Zatim pripremiti koru.
U sudu za mućenje dodati 5 celih jaja.
Umutiti ih mikserom.
Postepeno dodati 200 gr šećera i dalje mutiti.
Dodati 200 ml ulja i dalje mutiti.
Dodati 200 ml mleka i dalje mutiti.
Prosejati 200 gr brašna i jedan prašak za pecivo pa i to dodati u sudu za mućenje.
Umutiti najmanjom brzinom.
Dodati 100 gr mlevenih oraha i lagano umutiti.
Pleh dimenzija 35x40 cm obložiti papirom za pečenje.
Sipati smesu u pleh i ravnomerno rasporediti.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Proveriti drvenom čačkalicom da li je kolač pečen.
Kolač ostaviti da se ohladi.
Preseći koru na dva jednaka dela.
Jedan deo staviti na tacnu.
Preko kore staviti pola ohlađenog fila.
Lepo rasporediti fil i poravnati.
Preko fila staviti drugu koru.
Preko kore staviti ostatak fila.
Lepo rasporediti fil i lepo poravnati.
Za dekoraciju je potrebno 50 gr mlevenih oraha.
Posuti mlevene otahe i malo ih utapkati rukom.
Kolač dobro ohladiti u frižideru, pa tek onda seći i poslužiti.
Najbolje da preko noći stoji u frižideru, da bi se ukusi ujedinili i kolač dobro ohladio.
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Da li se ovaj kolac slobodna zamrzne stavi u zamrzivac ? izgleda odlicno I lagano napravit ,Hvala
ОдговориИзбришиNisam ga zamrzavala, ne znam kako bi reagovao. Lak je za pripremu, veliki pozdrav 😊
Избриши