субота, 8. новембар 2025.

5 vrsta slavskih kolaca - brzi recepti


 

VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!  

.

 

Sa ovim provereno dobrim receptima ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!

Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!

 


 1. Kinder stanglice 

- sitni brzi kolaci za sve prilike 

Potrebno je za prvi sloj: 

- 100 ml vode 

- 150 gr secera 

- 125 gr margarina 

- 100 gr mlevenih lesnika 

- 250 gr mlevenog keksa 

Potrebno je za drugi sloj: 

- 50 ml vode 

- 200 gr secera 

- 125 gr margarina 

- 250 gr mleka u prahu

 

 


2. mak stanglice sa gotovim rozen korama 

Potrebno je: 

- 1 pakovanje gotovih rozen kora 

- 300 ml mleka 

- 300 gr secera 

- 2 vanilna secera 

- 250 gr margarina 

- 300 gr mlevenog maka 

- 100 gr mlevenog keksa 

- 150 gr crne cokolade za kuvanje 

- 50 gr bele cokolade za kuvanje 

- 5 kasika ulja

 

3. karamel bombice sa lesnicima 

Potrebno je: 

- 250 ml mleka 

- 300 gr mlecnih karamel bombona sa lesnikom 

- 200 gr margarina 

- 150 gr pecenih mlevenih lesnika 

- 400 gr mlevenog keksa 

- 200 gr bele cokolade za kuvanje 

- 6 kasika ulja 

Za dekoraciju: 

- 50 gr bele cokolade za kuvanje 

- 1 kasika ulja

 

 

 

4. bajadera sa lesnicima 

Potrebno je: 

- 200 ml vode 

- 200 gr secera 

- 200 gr margarina 

- 100 gr crne cokolade za kuvanje 

- 300 gr pecenih mlevenih lesnika 

- 300 gr mlevenog kleksa 

Za glazuru: 

- 150 gr crne cokolade za kuvanje 

- 3 kasike ulja 

- 2 kasike krupno mlevenih lesnika

 

 


5. rolat u oblandi sa krembananicama 

- brzi kolaci za sve prilike 

Potrebno je: 

- 2 lista velike oblande 

- 8 krembananice 

- 200 ml mleka 

- 200 gr secera 

- 200 gr margarina 

- 200 gr crne cokolade za kuvanje 

- 200 gr mlevenih lesnika 

- 200 gr mlevenog keksa

 

Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

 

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар