среда, 3. јун 2020.

RAFAELO torta sa JAGODAMA / kremasta voćna torta - Kuhinja Sunčane Staze


U najbolje poslastice dolaze torte.
Osnov mnogih torti je testo za domaći biskvit-patišpanj, poznata masa od jaja i šećera, sa raznim dodacima kao što su bademi, orasi, čokolada, lešnjaci i kakao.



Za mešenje torti potrebna su sveža jaja, ispravna pećnica, razni nadevi i veliko strpljenje.

POTREBNO JE NAPRAVITI 2 KORICE NA ISTI NAČIN!

Potrebno je za patišpanj:
- 4 belanca
- 6 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 70 gr kokosa
- 5 gr praška za pecivo

Za pripremu prvog fila je potrebno:
- 500 gr jagoda
- 200 gr šećera
- 250 ml vode
- 2 pudinga sa ukusom jagode   

Za drugi fil je potrebno:
- 1000 ml mleka
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 8 žumanaca
- 250 gr šećera
- 250 gr margarina
- 58 gr šlag kreme
- 60 gr mleka u prahu

Za dekoraciju:
- 180 gr šlag kreme
- 300 ml gazirane vode
- jagode 
- malo kokosa
- malo bele čokolade
  

 VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!


Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!


Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!


Prijatno!

 










Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.




Нема коментара:

Постави коментар