недеља, 14. јун 2020.

JAFFA torta / prikladna za sve vrste slavlja - Kuhinja Sunčane Staze


U najbolje poslastice dolaze torte.
Osnov mnogih torti je testo za domaći biskvit-patišpanj, poznata masa od jaja i šećera, sa raznim dodacima kao što su bademi, orasi, čokolada, lešnjaci i kakao.



Za mešenje torti potrebna su sveža jaja, ispravna pećnica, razni nadevi i veliko strpljenje.

POTREBNO JE NAPRAVITI 2 KORICE NA ISTI NAČIN!

Potrebno je za patišpanj: 
- 5 jaja
- 150 gr šećera
- 100 gr oraha
- 60 gr brašna
- 10 gr praška za pecivo
 
 Za pripremu prvog fila je potrebno:
- 1 l mleka
- 100 gr brašna
- 100 gr gustina
- 150 gr šećera
- 250 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 2 vanilna šećera

Za drugi fil je potrebno:  
- 150 ml vode
- 150 gr šećera
- 120 gr margarina
- 200 gr čokolade
- 200 gr mlevenih oraha
 
Još je potrebno:
- oko 300 ml soka od narandže
- 300 gr jaffa keksa

Za dekoraciju:
- 180 gr šlag kreme
- 300 ml gazirane vode  

- jaffa keks po želji 

VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!

.

Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!


Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!


Prijatno!

 










Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.



Нема коментара:

Постави коментар