среда, 28. новембар 2018.

Čokoladna ferrero oblanda / posna - Kuhinja Sunčane Staze




 U sezoni posnih slava svi krećemo u potragu za novim receptima za sitne kolače.
Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu oblandu, onda ste definitivno na pravom mestu.
Vrlo je jednostavna za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusna i dekorativna.

  Čokoladna ferrero oblanda je vrhunska poslastica koja ispunjava sve kriterijume jednog savršenog kolača kako u pogledu izgleda tako i ukusa.
Vrlo dekorativna poslastica koja ne ostavlja ravnodušnim ljubitelje dobrog kolača.
Savršeni spoj čokolade, lešnika i keksa, čini ovaj kolač posebnim.
Sa svojim prefinjenim ukusom i dekorativnim izgledom ovaj kolač je zauzeo počasno mesto u mojoj kuhinji.

  Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj slavskoj trpezi.
Neka vaša slavska trpeza bude bogata i svečana!


 VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!





Potrebno je:
- 450 ml vode
- 500 gr šećera
- 250 gr margarina
- 300 gr prepečenih samlevenih lešnika
- 500 gr mleveneg plazma keksa (može i neki drugi posni keks)
- 200 gr čokolade
- 2 kašike kakao praha
- rafaello oblanda
- 2 lista velike oblande


U šerpu na šporetu staviti 450 ml vode i 500 gr šećera da se kuva. Kad proključa po celoj površini dodati 250 gr iseckanog margarina.
Mešati kašikom da se margarin otopi pa skloniti sa šporeta.
Odmah dodati 300 gr prepečenog i samlevenog lešnika. 
Mešati kašikom i postepeno dodati 500 gr posne mlevene plazme ili nekog drugog posnog keksa.
Fil podeliti na dva jednaka dela.  U jedan deo dodati 200 gr otopljene čokolade i 2 kašike kakao u prahu.
Na tacnu staviti rafaello oblandu.
Filovati list rafaello oblande cokoladnim filom.
Popuniti lepo udubljenja, poravnjati fil, i prekriti listom obične oblande, tako da krupnije kocke budu okrenute prema filu.

Uz pomoć druge tacne okrenuti oblandu.
Prevrnuti oblandu, da gornji
deo bude list od rafaelo olande.

Svetlim filom nafilovati oblandu. 
Lepo popuniti sva udubljenja da nema šupljina.
Na kraju zalepiti i drugi list velike oblande tako da krupnija šara bude okrenuta prema filu.
Preko oblande staviti tacnu i opteretiti nekom knjigom da se listovi oblande lepo zalepe.
Ostaviti nekoliko sati da se oblanda ohladi i stegne (najbolje da tako odstoji preko noći), a zatim seći tankim oštrim nožem ili skalpelom.





Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača u posnoj varijanti!


Prijatno!


Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!









Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
 

5 коментара:

  1. gdje nabaviti ovr Obltne. Zaista izgleda dobro,
    pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. U vecim trznim centrima, a zna biti i u manjim trgovinicama po naseljima 😉

    ОдговориИзбриши
  3. Bila sam tako radoznala za ovu OBlatnu pa sam je napravila za Uskrs. Iako nisam imala Rafaello oblatnu uzela sam ovu standard. Fil je bio savrsen. Puno hvala za rezept
    Bibi Bec

    ОдговориИзбриши
  4. Da li je potrebno fil skroz ohladiti ili da bude mlak

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čim završite pripremu fila odmah počnite filovati oblandu, ako se fil ohladi nećete moći lepo da popunite rupice, fil se brzo steže.

      Избриши