Dekorativan, privlačan, ukusan, osvežavajući, ima sve karakteristike dobrog kolača.Vrlo je jednostavan za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusnan. Sa prefinjenim ukusom i vrlo primamljivim dekorativnim izgledom, ovaj kolač će biti brzo primećen na vašem stolu.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač u vašoj kuhinji.
VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!
...
Potrebno je :
- 3 pudinga sa ukusom banane
- 1 l mleka
- 250 gr šećera
- 200 gr margarina
- 50 gr margarina za podmazivanje pleha
- 350 gr keksa
- 6 banana
- 200 ml slatke pavlake
- malo prepečenih i krupno samlevenih lešnika za dekoraciju
Tri pudinga sa ukusom banane razmutiti u 2 dl mleka.
U šerpu na šporetu sipati 800 ml mleka i 250 gr šećera da se kuva.
Kad mleko proključa sipati razmućeni puding i mešati kašikom dok se kuva do željene gustine.
Skloniti šerpu sa šporeta i u vrući puding dodati 200 gr sitno iseckanog margarina.
Mešati kašikom dok se margarin istopi i lepo ujedini sa pudingom.
350 gr keksa lomiti rukama i postepeno dodavati u puding.
Pleh dimenzija 23x33 cm podmazati sa 50 gr margarina.
U pleh sipati polovinu pripremljenog fila.
Lepo poravnati kašikom i dobro pritisnuti da nema šupljina.
Preko fila poređati oljuštene i na pola presečene banane.
I banane malo pritisnuti da se spoje sa filom.
Preko banana sipati drugu polovinu fila.
Lepo poravnati i pritisnuti fil da nema šupljina.
Umutiti 200 ml slatke pavlake i sipati preko kolača.
Lepo poravnati.
Malo lešnika prepeći i krupno samleti za dekoraciju.
Kolač dobro ohladiti u frižideru, pa onda seći i poslužiti.
Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар