четвртак, 22. новембар 2018.

Bečka pita / ne peče se - Kuhinja Sunčane Staze


U sezoni posnih slava svi krećemo u potragu za novim receptima za sitne kolače.
Ako vam treba recept za neki fini, jednostavni, brzi kolač , onda ste definitivno na pravom mestu.
Vrlo je jednostavan za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusnan i dekorativan. Sa prefinjenim ukusom i vrlo primamljivim dekorativnim izgledom, ovaj kolač će biti brzo primećen na vašem stolu. Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj slavskoj trpezi.
Neka vaša slavska trpeza bude bogata i svečana!




VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!



Za prvi fil je potrebno:
- 400 ml vode
- 300 gr šećera
- 125 gr margarina
- 100 gr čokolade
- 200 gr sitnog kokosa
- 250 gr mlevenog keksa

Za drugi fil je potrebno:
- 50 ml vode
- 150 gr šećera
- 125 gr margarina
- 100 gr čokolade
- 200 gr mlevenih oraha

Za glazuru je potrebno:
- 200 gr čokolade
- 6 kašika ulja

Još je potrebno:
- jedan list velike oblande
- 250 gr keksa
- 200 ml soka od narandže
- 20 gr kokosa za dekoraciju


U šerpu na šporetu sipati 400 ml vode i 300 gr šećera da se kuva.
Kad proključa, dodati 125 gr margarina i mešati kašikom da se otopi.
Dodati 100 gr čokolade za kuvanje, promešati kašikom i skloniti sa ringle.
Mešati kašikom da se čokolada otopi, a zatim postepeno dodavati 200 gr sitnog kokosa.
Zatim postepeno dodati i 250 gr mlevenog keksa.
Mešati kašikom da se fil lepo ujedini.
Ostaviti da se ohladi 10 minuta, pa zatim fil rasporediti preko jednog lista velike oblande.
Fil lepo poravnati.
U 200 ml soka od narandže provlačiti keks i ređati preko prvog fila.
Svaki keks još malo pokvasiti sa nekoliko kapi soka od narandže.

Zatim skuvati drugi fil.
U šerpu na šporetu sipati 50 ml vode i 125 gr šećera da se kuva.
Kad proključa, dodati 125 gr margarina i mešati kašikom da se otopi.
Dodati 100 gr čokolade za kuvanje, promešati kašikom i skloniti sa ringle.
Mešati kašikom da se čokolada otopi, a zatim dodati postepeno 200 gr mlevenih oraha.
Mešati kašikom da se fil lepo ujedini. 
Ostaviti da se ohladi 10 minuta, a zatim fil tasporediti preko keksa.
Fil lepo poravnati.

U šerpu na šporetu staviti da se otopi 200 gr čokolade sa 6 kašika ulja na umereno jakoj temperaturi.
Kolač preliti otopljenom čokoladom.
Dok je čokolada još mekana, po površini posuti 20 gr kokosa.
Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje da odstoji preko noći, a zatim seći tankim oštrim nožem.
Kolač se odlično seče, pa je moguće seći u štanglice ili u kocke po želji.


Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača u posnoj varijanti!


Prijatno!


Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!







Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

2 коментара: