субота, 16. децембар 2017.

Pikantne posne kiflice sa ajvarom

 
Počela je sezona slava kada svi krećemo u potragu za novim receptima.
Evo jednog predloga za pikantne posne kiflice sa ajvarom koje se jednostavno prave, ne zahtevaju previše vremena a zaista su ukusne i dekorativne.


Prefinjenost ukusa ne dolazi slučajno, ona je rezultat potpune posvećenosti svakom i najmanjem detalju.
Pikanti ukus ovih kiflica probudiće vaše čulo ukusa, a dekorativni izgled biće sigurno primećen.


Ovde možete pogledati video recept =>ajvar kiflice - Sunčane Staze

Odlična slana hrskava grickalica koja savršeno paše za sve prilike.
Zaista sam prezadovoljna kako su mi ove kiflice ispale, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neka Vaša slavska trpeza bude bogata!

Potrebno je:
- 200 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 20 gr svežeg kvasca
- 100 gr ljutog ajvara ( 4 pune kašike )
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 100 gr margarina
- oko 500 - 600 gr brašna


  
U sudu za mešenje staviti 200 ml tople vode, 20 gr svežeg kvasca, 1 kašičicu šećera i malo brašna, pa sačekati da kvasac nadođe.
Dodati 100 ml ulja, 2 kašičice soli i 100 gr ljutog ajvara.
Dodavati postepeno brašno i zamesiti testo da se ne lepi za ruke.
Testo ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjanoj radnoj površini i podeliti na 24 loptice.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom, zaseći sa jedne strane do jedne trećine, uviti kiflicu, saviti krajeve, i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Sačekati sat vremena da kiflice narastu pa preko njih narendati 100 gr margarina.
Peći na 200 stepeni oko 20 minuta zavisno od rerne.
Ima li šta lepše nego kad kuhinja zamiriše na slano pecivo koje se upravo peče?
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!


Prijatno!


Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!







Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар