Starinski recept za koji vam ne treba vagica i " brdo" sastojaka.
Nepravedno sam zapostavila ovaj kolač u poslednje vreme, a jedina mana mu je da kad krenete da jedete ne možete da stanete!
Potrebno je:
- 3 časa brasna (časa od 2 dl)
-1,5 časa šećera
-1,5 časa vode ( mleka)
-5 kašika ulja
-3 kašika džema od šljiva
-1 kašičiča sode bikarbone
-1 kesica cimeta
Za glazuru:
-100 gr čokolade
-2 kašike ulja
-2 kašike džema od šljiva
Pomešati brašno, šećer, sodu bikarbonu i cimet.
Dodati vodu, i lepo promešati,zatim dodati ulje i džem i opet dobro promešati da se ujedine svi sastojci.
Sipati testo u dobro podmazanoj tepsiji br.34.
Peci na 200° oko dvadeset minuta.
Proveriti drvenom čačkalicom da li je testo pečeno (ubodite čačkalicom kolač, i ako je čačkalica suva,kolač je pečen).
Kad se kolač ohladi, premazati ga džemom, a odozgo glazurom od čokolade.
Otopiti čokoladu sa dve kašike ulja i preliti kolač.
Kolač seći kad se skroz ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар