Za ovaj zdravi domaći hleb potrebno je:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivAmXpSJgRDZMvegjLXjuCGMBZWOAR9XUS_Abx_M2iQRrYDQ4YPSUbfiiR_LtZat0KizCt41jnA3bjCzB4ALyDkxKvMx0G10cmquSGiLuUyifSWPn6dYZMG_r8La_HalSCrYW8Q5htQgI/s320/16722368_1232645150152123_8512109594557567321_o.jpg)
-200 gr heljdinog integralnog brašna
-200 gr pšenicnog integralnog brašna
-1 kg obicnog pšenicnog brašna
-kocka svežeg kvasca
-3 kašike susama
-1 kašika lanenog semena
-2 kašike ulja
-2 kašičice soli
-pola kašičice šećera
-topla voda po potrebi
Pomešati sve vrste brašna,dodati susam i lan, dodati so,pa napraviti udubljenje,gde treba staviti sveži kvasac,šećer i šolju vode,da kvasac nadodje.
Dodati ulje i mesiti testo rukom uz postepeno dodavanje tople vode.
Testo je dosta lepljivo,ali ga treba lepo umesiti da ne bude tvrdo a ni suvise meko.
Testo ostaviti u toploj sobi na naraste.
Nadošlo testo promešati mokrom rukom i ostaviti da još jednom naraste.
Izvaditi testo na radnu površinu i podeliti na osam loptica.
Svaku lopticu lepo oblikovati,malo pritisnuti dlanom i ređati u podmazanoj tepsiji.
Sačekati trideset minuta da testo naraste u tepsiji,premazati ga uljem, oštrim nožem malo zaseći testo ,posuti sa malo susama, pa uključiti rernu na 220°.
Hleb staviti u zagrejanoj rerni da se peče 15 minuta,pa smanjiti temperaturu na 200°i peći još 15 minuta.
Ispečeni hleb poprskati hladnom vodom i uviti u deblju kuhinjsku krpu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEja55WxOKyjzP3ozXoUrfn9bp2GWl7zQhd8ITD32U_L8msNAUylyjF59JM-4UpliEMr2zO58gkmqJ6b3ju3NeCEv0NDkEZZQ3gZvqb_VdiW1mYqnBWFNM0OACv86rfyJuryUTcvE2M8FbU/s400/16601943_1232644026818902_22219085900955285_o.jpg)
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар